Arhív kiállítások -> Szőlészet és Pincészet

Szőlészet és Pincészet
Időpont:2012.01.25.->2012.01.28.
Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont
Szervező: HUNGEXPO Vásár és Reklám Zrt.

Elérhetőség:
Cím: 1101 Budapest, Albetirsai út 10. (Expo tér 1.).
Web: www.hungexpo.hu
E-mail cím:

A SZŐLÉSZET ÉS PINCÉSZET technológiájának egyetlen hazai szakkiállítása a 2012-es szezon megkezdése előtt, januárban ismét bemutatkozási lehetőséget kínál az ágazat szereplőinek. A szakkiállítással ezúttal is egy időben kerül megrendezésre a hazai legjelentősebb agrárkiállítás, az AGRO+MASHEXPO, valamint a kertek, parkok fenntartásának rendezvénye, a MAGYAR KERT.

 A SZŐLŐTELEPÍTÉSTŐL A BOR ELŐÁLLÍTÁSÁIG

A kiállítás tematikája a teljes technológiai folyamatot lefedi. Minden termék, technológia és szolgáltatás, ami a borhoz kapcsolódik, bemutatható a kiállításon, sőt az elmúlt évektől már a pincészetek számára is kínálunk bemutatkozási lehetőséget.

 BORÁSZATI BEMUTATKOZÁS

Az idei évben elindított, egy-egy borrégió kiemelt bemutatkozását célzó kezdeményezés sikerrel debütált. A Villányi borrégió nem csupán önálló standon mutatkozott be, hanem a régió borászai előadást is tartottak a Fórum színpadon.

2012-ben  Vendég Borrégió a Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület szervezésében mutatkozik be borkóstólókkal és előadásokkal.

 

SZAKMAI FÓRUM

Az adott borrégió borászai mellett egyéb borászatok is megjelennek. Részben kiállítóként, részben pedig a Fórum színpadon vesznek részt, megosztva tapasztalataikat a látogatókkal. A tavalyi évben többek között Szepsy István, Kamocsay Ákos, Dúzsi Tamás, Gere Zsolt beszélt eladható borstílusokról, minőségi elvárásokról, értékesítési lehetőségekről.

A látogatók számára a legújabb trendeket, a fejlődési irányokat, a kitörési pontokat a kapcsolódó előadások segítségével igyekszünk felvonultatni. Ízelítőül néhány a 2012-ben tervezett témákból: nemzetközi borversenyek tapasztalatai, eredményei ? borászati technológiai újdonságok ? kerekasztal beszélgetés a borexport lehetőségeiről ? borjog és borszabályozási kérdések.



További információ