Archív rendezvények -> KKV-AKADÉMIA - Cégátalakulási formák az ésszerű működés jegyében - Milyen okokból válasszuk az átalakulást?

KKV-AKADÉMIA - Cégátalakulási formák az ésszerű működés jegyében - Milyen okokból válasszuk az átalakulást?
Időpont:2013.09.24.->2013.09.24.
Helyszín: Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)
Szervező: Piac és Profit Kiadó Kft.

Elérhetőség:
Cím: 1134 Budapest, Dózsa György út 144..
Web: www.piacesprofit.hu
E-mail cím:
Telefon: 1/2398400

Telefax: 1/2399595

Volt már olyan helyzetben, hogy vállalkozásának cégformája korlátokat állított  üzleti tervei véghez vitelénél? Hallott a nagy cégek birodalmából fúziókról, összeolvadásokról, beolvadásokról, szétválásokról, kiválásról, csak nincs tisztában azok gyakorlati hasznosságáról, előnyeiről? Mikor, mire lehet a szervezeti átalakulási formákat előnyösen, célszerűen használni üzleti tervei érdekében? Vagy a cégmegszüntetés adózási, jogi stb. következményeit szeretné megismerni? Várjuk a KKV-AKADÉMIA első szakmai konzultációján.

Keveset tudunk a gazdasági szervezetek átalakulásának lehetőségeiről, előnyeiről. A cég életében sok olyan szempont jöhet elő, amikor végig kell gondolni a szervezeti formák, működések változtatását a kedvezőbb gazdálkodási feltételek megteremtése érdekében.

A KKV-AKADÉMIA  rendezvényén hasznos részleteket tudhatunk meg az egyik társasági formából a másikba átalakulások gyakorlati okairól, a fúziók, szétválások előnyeiről, költségeiről, miértjeiről. Megtudhatjuk, mikor van gazdasági célszerűsége a társaságok megszüntetésének, újak alakításának, társulások létrehozásának, tevékenységek külön társaságokba szétszedésének, holdingszerű cégszervezeti rendszer létrehozásának.

Tájékozódhatunk az átalakulások adózási vonatkozásairól is, melyek alapvetően befolyásolhatják döntéseinket.

Jogászok, adószakemberek, pénzügyi szakértők, gyakorló vállalatvezetők osztják meg gyakorlati és elméleti tudásukat előadások és személyes konzultáció keretében.

Témáink:

1. Egyesülés (fúzió)
Az összeolvadás és beolvadás (felvásárlás). Mikor és miért válasszuk ezeket az átalakulási formákat. Milyen adózási, jogi vonatkozásai vannak mindkét félre nézve.

2. Szétválás. Kiválás
Mi a különbség a kettő között. Mikor érdemes elválásban gondolkodni. Mi az ára?

3. Megszűnés
Csőd-, felszámolási eljárás, végelszámolás. Mikor melyiket használjuk, válasszuk, milyen jogok és kötelességek járnak együtt ezekkel a megoldásokkal.

4. Vállalati forma átalakítása
Miért és mikor éri meg vállalakozási formát változtatni. Egyszerűbből a bonyolultabb formába és a bonyolultabból az egyszerűbbe átalakulás tudnivalói.

5. A vagyonmérleg jelentősége
Érdemes-e átértékelni a vagyonunkat? Milyen költségvonzatai vannak vagyonunk megjelenítésének a könyveinkben.

6. Előnyös szervezeti formák nemzetközi megoldáscsokorban
Érdemes kitekintenünk, főleg az adózási vonatkozások miatt határainkon túlra, amikor szervezeti átalakulásban gondolkodunk.

7. Üzleti kézfogó
a rendezvényen résztvevők ismerkedése egymással. (Szervezett rendszerben, névjegy-cserével.) Kétszer 20-20 perc a programon belül.

Vezető tanár: dr. Nehéz-Posony Márton ügyvéd

Nemzetközi kitekintő: Crystal World Wide Ltd.

A részvételi díj: 18.000.- Ft + Áfa/fő (Egy cégtől érkező második, harmadik fő 50% kedvezménnyel jöhet)
A részvételi díj tartalmazza: egész napos ellátás, egy éves Piac & Profit előfizetés, résztvevők listája, trénerek prezentációi.