Archív rendezvények -> Azonnali fizetési szolgáltatás bevezetése - szakfórum

Azonnali fizetési szolgáltatás bevezetése - szakfórum
Időpont:2017.03.28.->2017.03.28.
Helyszín: IIR
Szervező: IIR Magyarország

Elérhetőség:
Cím: 1134 Budapest, Rózsafa u. 13. Klapka Irodaház.
Web: www.iir-hungary.hu
E-mail cím:
Telefon: 1/4597334

Telefax: 1/4597301

A hazai pénzforgalom hatékonyságának növelése, a fizetési piac és a magyar gazdaság versenyképességének javítása érdekében az MNB javaslatot tett az azonnali fizetési szolgáltatás létrehozására.

Az azonnali fizetési szolgáltatás kapcsán létrejövő új alapinfrastruktúra használatával az innovatív fizetési szolgáltatások a jelenleginél gyorsabban és egyszerűbben lesznek létrehozhatóak, így a pénzforgalmi piac jelenlegi szereplőinek javulhat a versenyképessége, az új piaci szereplők pedig egyszerűbben léphetnek be a pénzforgalmi piacra, ahol a jelenlegi szereplőkkel azonos infrastruktúrát használhatnak a szolgáltatásaikhoz.

 

Értesüljön első kézből a rendszert érintő aktualitásokról, Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi infrastruktúrák igazgatójának előadásában:

 

·         Az azonnali fizetési rendszer magyarországi szükségessége – Miért van rá szükség? Kinek előnyös az új rendszer? Hol jelent versenyelőnyt?

·         Milyen lehetőségeket hoz létre az azonnali fizetési rendszer a pénzforgalmi szolgáltatások terén? Új piaci szereplők, új szolgáltatások

·         Az MNB elvárásai a rendszerre épülő szolgáltatásokkal kapcsolatban

·         Szabályozási környezet, szabályrendszer

·         Hogyan fog kinézni a központi infrastruktúra? A technikai megvalósítás részletei, ütemezése, a központi és a piaci szereplők szerepe