Archív rendezvények -> Vezetői delegáció – motivált csapat: tréning

Vezetői delegáció – motivált csapat: tréning
Időpont:2020.10.13.->2020.10.13.
Helyszín: IIR
Szervező: IIR Magyarország

Elérhetőség:
Cím: 1134 Budapest, Rózsafa u. 13. Klapka Irodaház.
Web: www.iir-hungary.hu
E-mail cím:
Telefon: 1/4597334

Telefax: 1/4597301

A tréning egyik kiemelt témája a vezetői delegáció:
Minden vezető túlterhelt. Nincs idő. Nagy a nyomás. Rengeteg a feladat. Folyamatos a tűzoltás. Megbeszélés megbeszélés hátán. A vezető csak beesik és már rohan is tovább. A csapat kínlódik, mert a vezető nem elérhető, és, amikor mégis megjelenik, akkor csak a számonkéréseket osztja ki és mikromenedzsel. A vezető is kínlódik, mert sosem az készül el, aminek kéne, úgy érzi mindent neki kell megcsinálni, másképp nem lesz jó. Pedig ott a sok ember a csapatban, akinek lehetne a feladatokat delegálni.


A tréningen arról lesz szó, mi a különbség a delegáció és a feladat kiadás között. Hogyan kell úgy megfogalmazni egy feladatot delegáláskor, hogy valóban az készüljön el, amire szükség van. Milyen teendője van a vezetőnek azzal a feladattal, amit delegált egy munkatársának?
Sokszor az nehezíti meg a delegálást, hogy szélsőségesen gondolkodunk a delegálásról:  mindent a vezető csinál, vagy a vezető delegál, de akkor minden felelősség a munkatársé. A valóságban a delegációnak megkülönböztethető hét szintje és a legtöbb esetben a megfelelő szint valahol a szélső értékek között van. A tréningen megtanuljuk a szinteket és megtanulunk delegációs táblát készíteni, ami segít a vezető és a munkatársak között megállapodni a delegálás szintjéről.

 

A tréning további kiemelt témái:

  • Motiváció felmérés a Moving Motivators kártyával
  • Célkitűzések megfogalmazása
  • A kommunikáció legjobb módja

Tréner: Nagy Tamás, Consultant and Agile Coach, Sticky Note