Archív rendezvények -> Rihanna

Rihanna
Időpont:2011.12.08.->2011.12.08.
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Szervező: BUDAPEST SPORTARÉNA

Elérhetőség:
Cím: 1143 Budapest, Stefánia utca 2..
Web: www.budapestarena.hu
E-mail cím:

Hosszú várakozás után végre a magyar rajongók is élőben láthatják kedvencüket, az elmúlt évek egyik legnagyobb női sztárját Budapesten!

Rihanna a világ egyik legizgalmasabb és legtehetségesebb előadója.

Ezt élő koncertjeivel ugyanúgy bizonyítja, mint lemezeivel; a közönséget a Föld minden táján elbűvöli.

Load elnevezésű új turnéja a leglátványosabb és legnagyobb színpadi show, amit valaha csinált.

A szeptemberi európai premier után a Budapest Sportaréna színpadán december 8-án lesz látható.

Az énekesnő Robyn Rihanna Fenty néven született Saint Michael szigetén, Barbadoson 1988-ban. Már 7 évesen énekelni kezdett, 14 éves volt csupán, amikor két osztálytársával együttest alakított. Tizenöt éves korában már kiadóknál jelentkezett dalaival, végül Jay-Z szerződtette le a Def Jam Recordshoz.

Debütáló albuma, a Music Of The Sun 2005-ben jelent meg, és Rihanna saját szerzeménye, a Pon de Replay rögtön listavezető lett. Nem egészen egy évvel később már második lemeze, a Girl Like Me is a boltokba került, melyről az SOS és az Unfaithful dalok is vezették a listákat.

Az igazi áttörést mégis a 2007-ben megjelent harmadik album, a Good Girl Gone Bad című anyag jelentette, amelyen olyan slágerek voltak, mint Take A Bow, Disturbia, Don’t Stop The Music, Hate That I Love You, illetve a listák éléről hetekig elmozdíthatatlan Umbrella. Ezzel a lemezzel Rihanna végérvényesen megvetette lábát a legnagyobb sztárok között.

2009-ben ismét a slágerlisták élére került Rated R című anyagával, amelyről a Rude Boy, a Hard és a Russian Roulette dalok is nemzetközi sikerré váltak.

Tavaly Only Girl (In The World) kislemeze ismét kirobbanthatatlan volt a slágerlisták éléről, amelyet a What’s My Name? című dal és a Loud album követett.

Bár még csak most tölti be 23. életévét, de Rihanna máris több mint 30 millió eladott albummal büszkélkedhet. Összesen tizenöt Grammy jelölése – ebből négy idén -, eddig három Grammy-, tucatnyi American-, MTV-, World Music díja van. Ő az egyetlen női előadó, aki az elmúlt évtizedben kilencszer tudta vezetni az amerikai slágerlistát, emellett az ő dalait töltötték le a legtöbben a világon.

Barbados tiszteletbeli kulturális nagykövete és évek óta a hátrányos helyzetű gyerekek elkötelezett segítője.

Rihanna budapesti koncertjére a jegyek február 10-től kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül, illetve a Ticketpro országos hálózatában.

további információ