Arhív kiállítások -> SZAKMASZTÁR FESZTIVÁL

SZAKMASZTÁR FESZTIVÁL
Időpont:2012.04.11.->2012.04.13.
Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont
Szervező: HUNGEXPO Vásár és Reklám Zrt.

Elérhetőség:
Cím: 1101 Budapest, Albetirsai út 10. (Expo tér 1.).
Web: www.hungexpo.hu
E-mail cím:

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  2012-ben is megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), melyek országos döntőjére jubileumi „ V. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel 2012. április 11?13. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában kerül sor.

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „ fizikai” szakmák ? beleértve  a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is ? társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, „ A jó szakma felér egy diplomával” szlogen jegyében.

Ez évben a szakmák országos  versenyeit a nappali tagozaton végzős tanulók számára, a Nemzetgazdasági Minisztérium által a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részére gondozásra átadott  38 szakképesítésben hirdettük meg.

A verseny elődöntőit ? a hagyományoknak megfelelően ? országosan a területi  kamarák szervezik és bonyolítják le, a budapesti döntő a szakmai megmérettetés mellett nagyszabású fesztivál keretében zajlik.

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyre jelentkező ? a szakképző intézményekben végzős ? tanulók létszáma 2008 óta erőteljes növekedést mutat.
Az induló évben 15 szakmában 2006 fő vett részt az írásbeli elődöntőben, 2009-ben 25 szakmában 2568 fiatal indult, a 2010. évi elődöntő résztvevőinek száma pedig 23 szakmában 2665 fő volt. A 2011. évi SZKTV és OSZTV versenyekre már közel 4.000 fő jelentkezett, az írásbeli elődöntőben 31 szakképesítésben 3.857 tanuló vett részt.

Az érdeklődő iskolák diákjai, az osztályok, csoportok ? a korábbiakhoz hasonlóan ?  egy napos szakmai kirándulás keretében ingyenesen vesznek majd részt a rendezvényen. A fesztiválra 2012-ben több mint 12.000 látogatót várunk, a vidéki iskolákból a tervek szerint a területi kamarák szervezésében kb. 200 autóbusszal 9 ezer, míg Budapestről 2-2,5 ezer diák jut el látogatóként.

A látogatók 30%-a az általános iskolákból érkező, 6?7. osztályos, közvetlenül pályaválasztás előtt álló fiatal, emellett még a 8?9?10.osztályosok, s a versenyben résztvevő szakmákban tanulók és gyakorló szakemberek várhatóak nézőként  a rendezvényre.

A verseny megtekintésével párhuzamosan a látogatóknak népszerű előadók és az iskolák tehetséges diákjai által előadott, igen színvonalas szórakoztató műsorszámok megtekintésére nyílik lehetőségük.



További információ