Seybold-Garab Pince Budafokon Keresés / Térkép   

Seybold-Garab Pince Budafokon

Elérhetőség:
Cím: Budapest 1221 Péter Pál utca 39.
Telefon: 1/2261621
Email:
Web:
http://www.seybold-garab.com
Garab Gábor (tulajdonos)
Telefon: 70/3132978
A "pezsgő és borok városa", Budafok legrégebbi utcájában, a védett gesztenyesor alatt húzódó Péter Pál utca elején található a gyönyörűen felújított több mint 125 éves Seybold-Garab pince, amely kiválóan alkalmas különböző céges és magán rendezvények lebonyolítására.
    Hangulatos vállalati partyk, termékbemutatók, cégnapok, ünnepségek, díszvacsorák, reprezentatív fogadások, sajtótájékoztatók hangulatos helyszíne, ahol borkorcsolyák vagy akár a legkülönlegesebb ételsorok mellett meg lehet kóstolni a budafoki pincészetek, vagy bármelyik borvidék minőségi borait. Igény szerint közreműködünk folklór vagy bármilyen kulturális program megszervezésében is.
    Természetesen 30-150 fős magán rendezvényeket is magas színvonalon valósítunk meg: legyenek azok családi események: születésnap, névnap, évfordulók vagy akár egy teljes esküvő - a házasságkötési ceremóniával is.
    Budafok már  a Római Birodalom idején ismert település volt: Promontor lakói évszázadokon át szőlőműveléssel foglalkoztak. A török uralom alatt csaknem teljesen kihalttá vált, majd a törökverő Savoyai Jenő, aki jutalmul kapta a ma Budafoknak, Kistéténynek, Nagytéténynek nevezett dél-budai településeket, Würtenbergből sváb parasztokat, iparosokat valamint a szőlőműveléshez értő földműveseket telepített ide. Nekik köszönhető az itteni 250 éves borkultúra. A XIX. századvégi nagy Philoxera járvány a szőlőket csaknem teljesen kipusztította, de a borkereskedés - mint virágzó iparág - a környéken tovább élt. Ez köszönhető volt annak, hogy a homoki mészkőben kiváló klímájú, bor tárolására igen alkalmas barlangokat lehetett vájni. Az így kitermelt kőzetből épült többek között hazánk egyik büszkesége, a Parlament is.
    Friedrich Seybold az 1880-as években telepedett Bécsből Budafokra, és alapította meg pincészetét, amely a borkereskedelmi cégek nagyjai közé tartozott. 1883-ban építtette meg a két párhuzamosan futó pinceágat, és felette a lakóházat. A kétágú pince előterében kialakított présházban áll az 1885-ben készült 216 hl-es jénai üvegcsempével bélelt díszes cementhordó. Homlokfalát a Zsolnay Porcelángyár által készített színes pirogránit relief díszíti, mely a magyar korona egyesített középcímer az angyalokkal, felette a szent koronával. A dombormű alatt 1885-ös évszám a Friedich Seybold monogramjával olvasható márványtáblán. Az impozáns alkotás szerencsésen vészelte át a két világháborút, ma védett iparművészeti műemlék, a látogatók a kerámia eredeti színeiben gyönyörködhetnek.
    E történelmi hangulatú csodálatos környezetben alakítottuk ki a kor követelményeinek megfelelő rendezvénytermet - az eredeti értékek megőrzésével, továbbá korabeli muzeális értékű borászati eszközök bemutatásával.
    Természetesen akár más catering cégekkel együttműködve lehetőség van a helyiségek bérbeadására.


Vissza a lap tetejére    

Nyomtatható verzió