Ghawazee Karaván tradicionális hastánccsoport Keresés / Térkép   

Ghawazee Karaván tradicionális hastánccsoport

Elérhetőség:
Cím: Veresegyház-Budapest
Telefon: 20/3614276
Email:
Web:
http://www.ghawazee-karavan.hu

Ha garantáltan látványos, nagysikerű produkcióval szeretnék feldobni céges vagy magán rendezvényük hangulatát, akkor forduljanak a tradicionális törzsi hastáncot bemutató Ghawazee Karaván együtteshez!  

    Előadásuk táncstílusa és zenevilága felöleli az American TribalStyle (ATS), a ghawazee, a marokkói, a tunéziai és az afro táncok világát. Koreográfiáikat maguk készítik, melyekben a törzsi és ghawazee stílusjegyeket szeretnék a nézők számára megmutatni, visszaadni. Leginkább jellemzőek a csoportos, nagy létszámú koreográfiák, valamint az eszközök használata, például kard, bot stb. Színes, egyedi ruházatukkal, ékszereikkel, koreográfiáikkal, előadásmódjukkal igyekeznek különleges élményt nyújtani a néző számára.

    A Ghawazee Karaván két vezetője: Lánczos Ica (Fatima) és Pozsgai Eszter (Mirtusz) 1997-ben ismerkedett meg a hazai hastáncművészet meghatározó személyiségével, a hastáncot Marokkóban megtanuló Joós Judittal, s lett tagja a Jamina Ghawazee hastánccsoportnak.  2002-óta maguk is tanítanak és igyekeznek a tánc szeretetét és gyönyörűségét átadni nagyszámú tanítványaiknak.
A Mindenség azé, aki táncol, és aki kívül marad a táncon, nem ismeri az élet titkait.” vallják maguk is Müller Péter szavait.
Magyarországon a hastánc évek óta nagyon elterjedt, sok féle stílusban adják elő. Ez egy olyan misztikus, női energiákat megmozgató tánc, mely zenéjével, hullámzó, egzotikus mozgásvilágával mindenkit könnyen magával ragad. A hastáncot szinte a föld minden pontján ismerik, különböző stílusokban táncolnak rá, de igazán az arab világban maradt fenn és az arab kultúra tudta megőrizni zenéjük egyediségét, kifinomultságát.
    Kosztümjeik, ékszereik és egyéb kiegészítőik egyéniek, színesek, sokszor szokatlanok, de mindig nagy sikert aratnak. Ruháik és fejdíszeik egyedi kézimunkák, melyeknek alapötleteit az eredeti tradicionális öltözékekből merítették valamint az amerikai tribal stílus követőitől is sok instrukciót kaptak. Ruháikkal igazodnak a tánc stílusához, jellegéhez és ezt erősítik a hozzá illő kiegészítők is. Például az andalúz stílusú táncukhoz a könnyű nagy szoknya, top szerű póló, rojtos csípőkendő és a virágos fejdísz a viselet. A törzsi táncokhoz top szerű pólókat, díszített melltartókat, színes nagy szoknyákat, alatta bő nadrágot, pom-pomos csípőövet vagy gazdagon díszített kagylós érmés ékszerövet és a fejükön turbánt, ékszerből készült fejdíszt vagy "műhajat" viselnek. A fúziós táncoknál a modernebb szabású nadrág viselete és a díszített övek adják meg a sajátos jelleget. Szívesen hordanak nagy és színes eredeti ékszereket és kagylókból, tükrökből, fagyöngyökből készült kellékeket! S mindezt Henna festéssel készült szimbólumokkal színesítik. 
     Kérjük, nézzék meg honlapjukon található számos produkciójuk videó-felvételét, és keressék meg őket, mert show műsoruk az est fénypontja lesz!
Vissza a lap tetejére    

Nyomtatható verzió