HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Budapesten tanácskoztak a legnagyobb európai rendezvényszervező irodák vezetői
2012.02.01.

A Meeting Professional International (MPI) azon incentive és kongresszusi döntéshozókat, rendezvényszervezőket tömörítő szervezet, amely a legnagyobb szakmai befolyással és szakmai kapcsolatrendszerrel bír a nemzetközi hivatásturisztikai piacok alakulása, fejlődése szempontjából. A Budapesten zajló European Meetings and Events Conference rendezvényeire több mint 320 szakember érkezett a fővárosba. A résztvevők megismerkedhettek a MICE terület innovációival, a legújabb berendezési trendektől a videó-prezentációig. A nemzetközi szervezet vezetőit és a konferencia résztvevőit a hivatalos nyitórendezvények alkalmával a Magyar Turizmus Zrt. vezetői – Horváth Gergely vezérigazgató, Ferenczy Anikó a Magyar Kongresszusi Igazgatóság igazgatója és Maráczi Gábor stratégiai igazgató – köszöntötték a Budapesti Kongresszusi Központban (BKK) és a Szépművészeti Múzeumban, január 29-én. Másnap, a BKK-ban találkozhattak a külföldi szakemberek Hrabovszky Zsolttal, az MT Zrt. nemzetközi értékesítés ösztönzés igazgatójával. Kincses Márk az MT Zrt. Marketing Igazgatóságának senior projekt menedzsere prezentációjában Magyarország turisztikai kínálatát mutatta be.

    A programok e tematika köré építésével a szervezők célja annak bemutatása volt, hogy Magyarország rendkívül büszke a hagyományaira és kulturális értékeire, ugyanakkor folyamatosan kész alkalmazkodni a legújabb trendekhez és igényekhez is a kínálat tekintetében. Így a Világörökségi helyszínek és történelmi épületeink megtekintése, a tradicionális magyar ételek és italok megkóstolása, valamint kulturális kincseink megismerése mellett, a szakemberek és újságírók betekintést nyerhettek olyan újdonságokba is, mint a magyar molekuláris gasztronómia rejtelmei, illetve megismerkedhettek népszerű magyar találmányokkal és trendi szórakozóhelyekkel is. Rendkívül fontos volt, hogy megismerjék mindazokat az egyedi lehetőségeket, amelyekkel a nemzetközi konferenciák hazánkba csábíthatók.

A tanulmányút a budai vár konferenciahelyszíneinek megtekintésével és a várkerület rendhagyó bejárásával, „segway” túrával kezdődött majd a Budapest Hilton Hotel megismerésével folytatódott. Házbejáráson vettek részt továbbá az Intercontinental Hotel Budapest, a Kempinski Hotel Corvinus, valamint a Hotel Novotel Budapest Congress szállodákban is. Az újságírók a Halászbástyán való koktélozás közben csodálták meg a világörökség részeként nyilvántartott budapesti panorámát. Az esti vacsoránál a Rétes Házban betekintést nyerhettek a rétes készítés rejtelmeibe miközben első kézből kaphattak információkat a magyar MICE piac alakulásáról a Magyar Kongresszusi Igazgatóság vezetőjétől, Ferenczy Anikótól. Az egyedülálló kínálat bemutatásából nem maradhatott ki a híres budapesti romkocsma-hangulat sem. Kipróbálhatták továbbá a Széchenyi Fürdő szolgáltatásait, és ellátogattak olyan népszerű rendezvényhelyszínekre is, mint a Gerbeaud Ház, a VAM Design Center és a Parlament. Az újságírók a kétnapos tanulmányutat követően a konferencián is részt vesznek. A konferencia zárórendezvényére január 31-én este, szintén rendhagyó helyszínen, a Vasúttörténeti Parkban került sor. Elutazásuk előtt, február 1-jén még Gödöllőre is ellátogattak a vendégek, valamint a Lázár Lovasparkba, ahol felejthetetlen (lovas) élményekben volt részük. (Forrás: Marketing.info / MTI / OBJEKTÍV Hírügynökség, 2012.02.01.)