HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Konferenciában erősít a Hungexpo - őszi BNV
2009.09.21.

Az otthonteremtés vásárán ebben az évben több kapcsolódó kiállítást hoztak egy fedél alá a szervezők, s hogy a programkínálat is még változatosabb legyen, öt tematikus nappal várták a nagyközönséget. A Hungexpo vezérigazgatója elmondta: a biztonsági rendszerek is megújultak. A területen wifi rendszer szolgálta a telekommunikációt. A Vásárközpontban irodai szolgáltatásokat is igénybe lehetett venni, a média számára pedig a fogadóépületben rendeztek be sajtóközpontot. A korábban épült pavilonokban is klímaberendezéseket szereltek fel. Az utóbbi 6 hónapban már három nagy nemzetközi rendezvényt, az EFFTEX horgászati világkonferenciát és kiállítást, a nemzetközi ICT Proposer’s Day-t és az Epilepszia Világkongresszust bonyolították le. A jövőre vonatkozóan a konferenciaszervezés területén eddig megszerzett piaci pozíció erősítését tűzték ki célul az eddig főleg vásárszervezésben kimagasló eredményeket elért cég vezetői.

Az idei vásár legnagyobb tematikai köre az otthon volt, s az új BNV tovább erősítette a terület fogyasztói és szakmai oldalát is. A TÉR FORMA DESIGN az otthon témájú kiállítások legújabb tagja, Magyarország legnagyobb bútoripari, belsőépítészeti, lakberendezési és design kiállítása volt. A fogyasztók számára aprópénzre váltható ötletekről, érdekes termékújdonságokról a Lakberendezők Országos Szövetségének és a Magyar Bútor és Faipari Szövetségnek folyamatosan zajló programjai gondoskodtak. Ugyanakkor az INTERWOOD a bútorok gyártóinak, a szakmai köröknek nyújtott kiváló üzleti fórumot. A bútorok és lakberendezés világa mellé további kilenc nagyobb árucsoport kiállítói sorakoztak fel. A kert és hobby, a barkácsolás, az irodalom és művészet, a divat és stílus, a gyermekbirodalom, a wellness és egészség mellett még a szolgáltatások, mi több nemzeti bemutatók és a gasztronómia érdekességek is belefértek a rendkívül széles választékba. A "vidék ízeivel" színesítette a Vásárközpont programját az AGRÁREXPO, s közel háromszáz találmány bemutatásával tezze érdekessé a kínálatot a szintén a BNV idején rendezett GÉNIUSZ EURÓPA nemzetközi találmányi kiállítás. A Rendezvény Parádé Kft. "OKTATÁS HETE 2009 -10. NYELVPARÁDÉ " címmel átfogó oktatási rendezvényt szervezett a B pavilonban, amelyen a tanulási lehetőségek számos formájával, illetve elméleti és gyakorlati szakembereivel találkozhatnak az érdeklődők.

Kína és Magyarország diplomáciai kapcsolatfelvételének 60. évfordulóját ünnepelve, a 2009-es BNV díszvendége ezúttal Kína volt. A Kínai Termékek Vásárán 100 kínai cég közel 2000 m2-en mutatta be kínálatát. Kulturális értékeikről a kínai konyhakultúra, a tradicionális zene és táncbemutatóik során adtak számot a Vásárközpont D pavilonjában. Mindehhez a gazdag bemutatóhoz az idén először megálmodott öt tematikus nap változatos programjai kapcsolódnak. Külön figyelmet érdemel, hogy az Ezüst Napon és az Oktatás napján a nyugdíjasoknak, a diákoknak és a pedagógusoknak, a Nők napján pedig a hölgyeknek járt ingyenes belépőjegy. A BNV a családos látogatóknak, a gyerekeknek is érdekes eseménydús napokat kínált: volt kalandpark, játszóház és gyerekmegőrző, zenés táncos bemutatók. Az anyukákra is gondoltak, számukra szépségsziget, növényvásár, olvasósarok és fitnessz program nyújtott élményeket. Presser Gábor hívására az idén a Magyar Dal Napján több száz magyar dal csendült fel az ország különböző színpadain szeptember 13-án. A Hungexpo Budapesti Vásárközpont egyik helyszíne volt ennek a rendkívül népszerű, kiváló rendezvénynek.- A koncerten ismert előadók léptek fel, köztük Rúzsa Magdi, Gáspár Laci, Roy és Ádám illetve a Kozmix és Bikini zenekar. (Forrás: bnv.hu, hungexpo.hu, Turizmus Panoráma, 2009.09.04., Épülettár.hu, 2009.09.05.)