HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Olcsóbb és kisebb létszámú lett a válság báli szezonja
2010.02.01.

A Napi Gazdaság összeállításában arról ír, hogy a szakmai szervezetek - ha szerényebb formában - ezúttal is megrendezik az évzáró, évnyitó összejöveteleiket, amely a farsangi báli szezonban gyakran kapcsolódik valamilyen szakmai elismerés, díj átadásához, illetve jótékonysági cél megvalósításához.
    Válságérzékeny a Menedzserbál is. A menedzserek nem szívesen báloznak akkor, amikor cégeik pénzügyi gondokkal küszködnek - véli Dénes Gábor, a szövetség főtitkára. A válság miatt már tavaly 250-re csökkent az előző évek 300 fő feletti vendégszáma, az idén is ennyi résztvevőt várnak a bálra, ahol a védnök a miniszterelnök lesz és fellép pénzügyminisztere is.
    Rangosabb események kedvelt helyszínei a négy-, ötcsillagos szállodák, például Budapesten a Marriott, a Corinthia vagy az InterContinental rendezvénytermei - mondta a Napinak Angyal Csaba, a Gála Eseményszervező Kft. kreatív igazgatója. Ezek esetében a költség 16-22 ezer forint körül alakulhat személyenként. 
    Kisebb rendezvények esetében a catering öt-hat fogással, svédasztalosan 5-6 ezer forintnál kezdődik, ültetett, szervírozott vacsorával tízezer forint körül alakulhat. Különlegességek felszolgálásával, például libamájjal, tenger gyümölcseivel vagy akár molekuláris, mínusz 180 fokra hűtött, már folyékony halmazállapotú nitrogénnel készített ételekkel a költségek ötezer forinttal nőhetnek. Legalább ennyivel emelkedhetnek az árak, ha prémium borokkal vagy koktélokkal bővül az italválaszték.

    Néhány bál példaként:
II. Bikavérbál Egerben - február 6.
V. Bencés Jótékonysági Bál - február 6.
10. Kocsonyabál - február 6.
XII. Jegyesek Bálja - február 13
XVI. Menedzserbál – január 30.
Cégvezetők Bálja – február 27.
Chef Bál Budapest - február 6.
Concordia Bál – február 13.
Cserkész Bál – február 6-7.
Golf Bál – február 27.
HR Bál – március 5.
KÖH Jótékonysági Bál – február 6.
Magyar Borok Bálja – január 16.
Médiabál – január 16.
Menedzserbál – január 30.
Mérnökbál – január 30.
Operabál – február 13.
Országos Erdészbál – február 6.
Tokaji Borbarátnők bálja – február 6.
Újságíróbál – január 30.
Vadászbál – január 30.
Vitorlásbál – február 20

(Forrás: Napi Gazdaság, 2010.01.25. és Esemény Menedzser, 01.29.)