HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Sikeres volt az 5. Torkos Csütörtök
2010.02.22.

A szervező Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Róna Iván rámutatott: az idén újdonság, hogy a beszállítók is csatlakozhattak, különböző kedvezményeket kínálva a vendéglátóhelyeknek. Összesen húsz nagykereskedés és éttermi beszállító is hozzájárul különböző kedvezményeket kínálva a kampányhoz csatlakozó vendéglátóhelyek számára. Niklai Ákos, az MT Zrt. elnöke hangsúlyozta: a bor- és gasztronómiai turizmus népszerűsítése kiemelten szerepel a nemzeti marketingszervezet tevékenységében. Már a 2009-es Kulturális Turizmus Évében is önálló pillérként jelentkezett és most, a 2010-es Fesztiválok Évében szintén hangsúlyos a gasztronómiai események kommunikációja. Az országos akciók - Torkos Csütörtök, Nyitott Pince Napok, Márton-napi Libato(u)r - koordinálása mellett, piacspecifikus kiadványokat  és honlapokat állítanak az ügy szolgálatába.
   A MÁV-START Zrt. belföldi IC vonataiban és a nemzetközi viszonylatban közlekedő étkezőkocsik belföldi szakaszán közlekedő Utasellátó étkezőkocsik is egységesen részt vesznek az akcióban. A Torkos Csütörtök akcióról hatékonyságmérést készítenek, melynek eredményeit a későbbiek folyamán publikálják.
   A Torkos Csütörtökön, hamvazószerdát követő napon évről évre több étteremben étkezhetnek féláron a vendégek.
Az akcióban való részvétel feltételei:
- 50% kedvezmény az étel- és italfogyasztásból, a számla végösszegéből 2010. február 18-án egész nap, a teljes nyitva tartási időben;
- az ’a la carte’ kínálatból (a Torkos Csütörtök hetén és az azt megelőző héten használt ’a la carte’ étlap és itallap választékának és árainak teljes körű megtartása);
- bármilyen fizetési mód (amit az év többi szakában is alkalmaznak) elfogadásával (hitelkártya is!).
- Külön erre az alkalomra készített úgynevezett „Torkos Csütörtök”, azaz szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet.
- Adatszolgáltatás kérdőív kitöltésével.
- A Torkos Csütörtök kedvezmény csak helyben fogyasztásra vonatkozik (elvitel esetén az éttermeknek nem kell kedvezményt adniuk).
- Azon éttermek jelentkezését, amelyek ellen 2009-ben jogos panasz merült fel, a 2010-es évre nem tudják elfogadni.
(Forrás: Turizmus Panoráma, 2010.02.16. és 02.05.)