HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Egymilliárdot is hozhat a szeptemberi budapesti Triatlon VB
2010.05.03.

Sydney, Szöul, Madrid, Hamburg, London és Kitzbühel után Budapestre érkezik szeptember 8-12. között a Dextro Energy Triathlon ITU Világbajnoki sorozat, így fővárosunk nemcsak a világbajnoki sorozat döntőjének ad otthont, hanem a 2010-es világbajnokságnak is. Azaz az elit, aquatlon, U23, junior, paratriatlon és korosztályos VB-knek. A Lágymányosi Öbölben tartott sajtótájékoztatón Mányai Roland, a Szervező Bizottság ügyvezető igazgatója elmondta, a triatlonisták a konferenciaturizmus résztvevőihez hasonlóan az átlagosnál jóval többet költenek. Csak a www.triathlonbudapest.com weboldalon már eddig is több mint 2000 külföldi szállásfoglalás történt. Az úszás a Lágymányosi-öbölben kezdődik, a kerékpározás és a futás a budai, majd a Lánchídon áthaladva a pesti rakparton folytatódik, és végül a Roosevelt-téri befutónál ér véget. A pálya így olyan helyszínek mellett halad el, mint a Budai Vár vagy a Parlament. A triatlonnal csak most ismerkedőket online edzéstervvel is segítik, a profik mellett ugyanis az amatőröknek is lehetőség nyílik, hogy elindulhassanak sprint és olimpiai távokon.
A „Zöld Triatlon” voltát azzal is igyekeznek aláhúzni, hogy a szervezők a légszennyezés csökkentése érdekében a verseny hétvégéjén mindenkit biciklizésre bíztatnak, illetve a versenyzők szállítását hajós közlekedéssel és a Toyota által biztosított hibrid autókkal igyekeznek megoldani.
    Az úszás a Lágymányosi-öbölben kezdődik, a kerékpározás és a futás a budai, majd a Lánchídon áthaladva a pesti rakparton folytatódik, és végül a Roosevelt-téri befutónál ér véget. A pálya így olyan helyszínek mellett halad el, mint a Budai Vár vagy a Parlament. A triatlonnal csak most ismerkedőket online edzéstervvel is segítik, a profik mellett ugyanis az amatőröknek is lehetőség nyílik, hogy elindulhassanak sprint és olimpiai távokon.
A „Zöld Triatlon” voltát azzal is igyekeznek aláhúzni, hogy a szervezők a légszennyezés csökkentése érdekében a verseny hétvégéjén mindenkit biciklizésre bíztatnak, illetve a versenyzők szállítását hajós közlekedéssel és a Toyota által biztosított hibrid autókkal igyekeznek megoldani. Eközben a szeptemberi budapesti Triatlon VB szervezői abban bíznak, a verseny 426 milliós költségvetéséből hiányzó 40 millió forintot további szponzorok bevonásával pótolni tudják.
A 2010-es budapesti triatlon-világbajnokság több szempontból is különleges lesz: – mondták el a szervezők április 27-én, Az előzetes becslések szerint   tette hozzá.
Eközben a szervezők bíznak abban, hogy a verseny 426 milliós költségvetéséből hiányzó 40 millió forintot további szponzorok bevonásával pótolni tudják.
Lányi András, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke szerint a hazai rendezésű világeseménnyel a szövetségnek és a verseny hazai főtámogatójának az OTP-nek alapvető célja, hogy a triatlon sport értékeit és szépségeit minél több emberrel megismertethessék. A sajtótájékoztató ünnepélyes faültetéssel és játékos szintfelmérő edzéssel zárult, melyre a Magyar Olimpiai Bizottság "Irány a zöld!" elnevezésű programját képviselő nagykövetei,  - mint például a profi ökölvívó Erdei Zsolt (Madár), vagy Balogh Gábor korábbi kiváló öttusázó  - vállalkoztak.
(Forrás: Turizmus.com, 2010.04.27. www.triathlonbudapest.com)