HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Budapesten tanácskoztak Európa szállodai és éttermi szakemberei
2010.11.03.

A Magyar Turizmus Zrt elnök-vezérigazgatója, Horváth Gergely az európai szakma vezető képviselőinek tiszteletére a Parlament Vadásztermében tartott fogadáson hangsúlyozta a turizmus nemzetgazdasági jelentőségét, ismertette a cég marketing tevékenységét és kiemelte a hazai gyógy – és termálvizek, természetes vizek szerepét, jelentőségét, különös tekintettel a Széchenyi-terv által kínált lehetőségek kiaknázása, ezzel kapcsolatos erőteljes termékfejlesztés és marketing tevékenység esetén.
    A HOTREC újonnan megválasztott elnöke, a svéd Kent Nyström rámutatott, hogy a beinduló és még gyenge bővülés megerősítése érdekében az ágazat a Bizottságtól és a nemzeti kormányoktól további levegőhöz jutást igényel a turisztikai vállalkozások fenntartható fejlődéséhez, versenyképességének javításához, annak érdekében is, hogy Európa – Ázsia növekvő szerepe ellenére – megtarthassa szerepét, mint legjelentősebb fogadó kontinens a világban. A turizmus ugyanis az egyik legnagyobb munkahelyteremtő ágazat Európában, jelenleg már 9 millió munkahellyel. 
    A közgyűlés üdvözölte az új EU Bizottság kezdeményezéseit a turizmus politikai, szervezeti feltételeinek bővítésére, a versenyképesség javítására, a szociális turizmus európai szintű szervezésére, a nyaralási időszakok jobb koordinálására, az Európán kívüli piacokon erőteljesebb promóciókra, brandépítésre, valamint az európai turizmus mintegy 70%-át adó belső, kontinensen belüli országok közötti és belföldi turizmus megtartására és erősítésére.
    A HOTREC kitűnően sikerült 61. közgyűlésének fő szervezője a Magyar Szállodaszövetség volt, a keretprogramok szervezéséről a Continental Travel gondoskodott. A vendégek által meglátogatott helyszínek: Marriott Szálloda, Széchenyi hajó, Gundel Étterem, Lázár Lovaspark, Spoon Étterem, budapesti városnézés, gödöllői kirándulás. (Forrás: Turizmus Panoráma, 2010.10.29-11.02.)