HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
I. call center szakkiállítás Budapesten
2010.11.26.

A tervek szerint a szervező Humán Erőforrás Alapítvány minden évben megrendezi az eseményt, amely jó eséllyel pályázhat a régió legfontosabb call center fórumának szerepére. A rendezvényen felsorakoztak a legfontosabb infokommunikációs fejlesztők, call center üzemeltetők, és rendszerintegrációs tanácsadók. A Budapest Calling legnépszerűbb újdonságai között szerepelt az érzelmi detektálási, cloud computing technológia, sőt azokat a fülhallgatókat is ki lehetett próbálni, amelyeket a NASA az űrrepülők irányításakor használ.
    Henter Ágnes, a Nemzetgazdálkodási Minisztérium főosztályvezetője megnyitójában kiemelte: „A call center szektor területén jelentős fejlődés ment végbe az elmúlt években, számos olyan multinacionális vállalat is Magyarországot választotta, amely több száz, esetenként ezer fős call centereket hozott létre. Különösen kedvező, hogy ez az iparág vidéken is fejleszt, ezzel munkát biztosít elmaradottabb régiókban is."
    Már a kisebb cégek számára is kínálnak például virtuális vagy hosztolt call centereket, hiszen a professzionális kommunikáció már minden vállalat számára alapvető ügyfél elvárás. A bonyolult ügyfélkiszolgálási rendszerek kapacitásának optimalizálására, illetve akár több száz munkatárs távmunkában történő alkalmazására pedig a cloud computing ad tökéletes megoldást. Az emberi kommunikáció szerteágazó aspektusait a technológia mind szélesebb körben igyekszik kiszolgálni: az érzelmi detektálás például azt segíti elő, hogy egy-egy problémásabb hívás során akár azonnal jelezhető egy kialakuló konfliktus, amely ily módon könnyebben megoldható vagy teljesen elkerülhető.
    A kiállítási standokon megtekinthető innovációk mellett a rendezvény számos egyéb programot tartalmazott. Óránként study tour bemutatók indultak magyar illetve angol nyelven, amelyek során egy-egy vállalatvezető, szakember szubjektív tematikus ismertetőt tartott a látogatóknak a számára legizgalmasabb újdonságokról. A rendezvényhez több szakmai szervezet is csatlakozott támogatóként, többek között az Outsourcing Szövetség és a Direkt Marketing Szövetség, amely saját előadássorozatot is szervezett az FMCG szektor direkt marketing kommunikációjáról. A szakmai érdeklődők számára különlegesen érdekes volt a Budapesti Műszaki Egyetem Pszichológiai és Ergonómiai Tanszékének szimpóziuma, amely az esélyegyenlőség témáját járta körül a kiállítás második napján.
    Tóth Éva Mária, a főszervező Humán Erőforrás Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint: „Intenzív verseny van a call center szakmán belül, ami egyre tökéletesebb minőségre és növekvő hatékonyságra sarkallja a szereplőket. A Magyarországon működő call centerek ma már a nemzetközi piacon is megállják a helyüket. Éppen ezért fontos, hogy létrejöjjön egy olyan fórum, amelyen szélesebb körben, regionális szinten is megmutathatjuk, hogy a hazai szereplők a legmagasabb szakmai elvárásoknak is megfelelnek. Nagyon örülök, hogy már az első kiállítás is ilyen nagy számban vonzott látogatókat és kiállítókat. Ez is azt bizonyítja, hogy szükség van a budapesti call center szakkiállításra, amely reményeink szerint rövidesen a harmadik legmeghatározóbb szakmai fórum lehet Birmingham és Berlin után.” (Forrás: BTL online, 2010.11.25.)