Archív rendezvények -> Befektetőkereső - Hogyan tegyük cégünket befektetésképessé?

Befektetőkereső - Hogyan tegyük cégünket befektetésképessé?
Időpont:2013.04.18.->2013.04.18.
Helyszín: BKIK Székház (1016 Budapest, Krisztina krt. 99. )
Szervező: Piac és Profit Kiadó Kft.

Elérhetőség:
Cím: 1134 Budapest, Dózsa György út 144..
Web: www.piacesprofit.hu
E-mail cím:
Telefon: 1/2398400

Telefax: 1/2399595

Mikor érdemes befektető után nézniük a kis- és középvállalkozásoknak? Milyen befektetési formák jöhetnek szóba? Milyen segítséget kaphatunk? Milyen lehetőségeink vannak, ha befektetőt keresünk? Mi a különbség a pénzügyi és a szakmai befektető között? Kik azok a kockázatitőke-befektetők, és kik az üzleti angyalok? Egyáltalán, hol vannak a befektetők, és mi az, ami vonzza őket? Milyen tevékenységek népszerűek a körükben? És mit kell tennünk, hogy tetsszünk nekik? Mikor jöhet szóba a részvénykibocsátás mint a tőkebevonás klasszikus módja? Mindezekre a kérdésekre választ kapnak a Befektetőkereső résztvevői.

Szakmai konzultáció kkv-vezetőknek

Időpont: 2013. április 18. (Csütörtök) 10:00-16:00
Helyszín: BKIK Székház -1016 Budapest, Krisztina krt. 99. 

Témák:

1. Milyen egy befektetőképes cég?

Ahhoz, hogy egy cég megfeleljen a potenciális befektetők elvárásainak, számos paraméternek meg kell felelnie. Melyek a legfontosabb kritériumok, és mit kell tennie a cégnek ahhoz, hogy ezeknek meg tudjon felelni? Különbözik-e egymástól e tekintetben a normál pénzügyi és a kockázatitőke-befektető? - Oszkó Péter, PortFolion (felkérés alatt)

2. Az átláthatóság, mint elengedhetetlen feltétel

A befektető bizalmát és pénzét csakis egy minden tekintetben átlátható cég nyerheti el. Mit kell tenni ahhoz, hogy egy cég megfeleljen ennek a feltételnek?

3. A befektetői tőke természete, fajtái

Milyen területeken és milyen módon van esélyük a kis- és középvállalatoknak a tőkebevonásra? A fejlesztési tőkebefektetés jellemzői. - Compleo Kft. (felkérés alatt)

4. Versenyképesség-javítás külső befektetővel

Részben állami, részben banki tulajdonban lévő társaság a döntően állami forrásokból gazdálkodó Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi (KvfP) Zrt., amelynek célja az eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalkozások versenyhelyzetének javítása tőkebefektetéssel. Milyen partnereket keres, és miként választ partnert a KvfP Zrt.? - Jávor László vezérigazgató, Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt.

5. Angyali segítség

Az üzleti angyal magánszemély, olyan pénzügyi befektető, aki a saját vagyonából fektet be. Az üzleti angyalok azért is jelentenek vonzó lehetőséget a kkv-k számára, mert őket a kisebb léptékű befektetések is érdeklik. Hogyan találhatjuk meg a saját angyalunkat? - Ágoston Attila, Közép-Európai Tőkebefektetési Kft. (felkérés alatt)

6. Tőkebevonás részvénykibocsátással

A tőkebevonás egyik lehetséges módja, hogy egy cég tőzsdére megy. Reális lehetőség-e ez a kkv-k számára, s ha igen, mikor és milyen körülmények között érdemes ezt fontolóra venniük? Milyen feltételeknek kell megfelelniük? - Budapesti Értéktőzsde (BÉT) (felkérés alatt)      

7. Befektetők és források fóruma (interaktív beszélgetés)

A fórum témái:

Startup és növekvő vállalkozások: JEREMIE I és II

Az uniós és magánforrásokra építő JEREMIE program célja az innovatív mikro-, kis- és középvállalkozások tőkehelyzetének javítása kockázatitőke-alapok bevonásával.

Benne sikertörténetek: cégfejlesztés a JEREMIE I segítségével

A magvető tőke

Mit vár az innovatív kisvállalkozástól az a befektető, aki hajlandó tőkével a vállalkozás mellé állni? Miként javíthatja a befektetővel szembeni pozícióját a kkv? Milyen feltételekkel hajlandó befektetni a befektető? - Nagy Péter társalapító, CEO, Colabs

Befektető helyett kötvénykibocsátás?

A kötvénykibocsátás köztes megoldás, de jóval több, mint hitelfelvétel, hiszen a teljes tőkepiac rendelkezésre álló forrásait célozza meg, a potenciális befektetők szélesebb körét bevonva a finanszírozásba. Erősebb kkv-k számára járható-e ez az út, helyettesítheti-e a cégbe beszálló befektetőt?

Határokon túl

A hazai cégek gyakran a határon túlra is tekintenek, és ottani projektjeikhez keresnek befektetőtársat. A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. tulajdonában lévő Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. határon túli üzleti célú tőkebefektetéseket végez magyarországi magánbefektetőkkel közösen, kisebbségi tulajdonrész megvásárlásával. - Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. (felkérés alatt)

További információ