Archív rendezvények -> Sherlock & Picasso Workshops - data science képzés

Sherlock & Picasso Workshops - data science képzés
Időpont:2021.09.28.->2021.09.28.
Helyszín: IIR
Szervező: IIR Magyarország

Elérhetőség:
Cím: 1134 Budapest, Rózsafa u. 13. Klapka Irodaház.
Web: www.iir-hungary.hu
E-mail cím:
Telefon: 1/4597334

Telefax: 1/4597301

Napjainkban egyre többen vesznek részt adatelemző vagy más néven Data Science képzéseken. Az elemzők számának robbanásszerű növekedése azonban egy új kihívás elé állította a vállalatokat. Az adatelemzés sikere napjainkban már nem az adatelemzők szakmai felkészültségén múlik elsődlegesen, hanem hogy az adattudósok és az üzleti oldal között mennyire hatékony az információáramlás. A nemzetközi tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a két oldal nem vagy csak nehezen érti meg egymást.  A Data Literacy egy olyan új területe az adatelemzési szakmának, melynek célja ezen kommunikációs szakadék felszámolása.

 

Data Literacy készség (azaz adatokból más számára is értelmezhető információ kinyerésének képessége) jól fejleszthető. A két kurzus (Sherlock, Picasso) célja ezen adatolvasási és adatmegjelenítési készségek fejlesztése.

 

Shelock (avagy „Hogyan ne hazudjunk magunknak?”) kurzus olyan adatelemzési technikákat mutat be, melyek segítségével elkerülhetők tipikus adatelemzési zsákutcák . 
Picasso (avagy „Hogyan ne hazudjunk másoknak?” )  kurzus olyan adatvizualizációs technikákat mutat be, melyek segítségével az üzleti oldal számára is értelmezhető diagramok készíthetők.

 

A két kurzus anyaga független egymástól, azonban a két kurzus együttes elvégzése biztosítja legjobban a Data Literacy készségek tökéletesítését.
 
A workshopokat vezeti: Kovács Gyula, Data Science Coach