Archív rendezvények -> FINANCIAL IT 2022

FINANCIAL IT 2022
Időpont:2022.05.31.->0000.00.00.
Helyszín: Marriott Hotel, Budapest
Szervező: Portfolio.hu konferenciák

Elérhetőség:
Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 46..
Web: www.portfolio.hu/rendezvenyek/
E-mail cím:
Telefon: 1/327-4080

MIÉRT JÖJJÖN EL?

bankszektor digitális transzformációjával kiemelten foglalkozó konferenciánkat jubileumi, 10. alkalommal rendezzük meg 2022-ben, ahol a banki felsővezetők, IT-döntéshozók, a top tanácsadók, fintech guruk és startupperek, illetve a legfontosabb banki IT-beszállítók vitatják meg a legforróbb trendeket.

A konferencián szó lesz az ESG-trendről, amely nem kizárólag a fenntartható vállalati működésről, hanem a zöld pénzügyekben rejlő új üzleti lehetőségekről is szól. Az AI megoldások is megjelentek a bankok mindennapi életében, a magyar nyelvi modul kifejlesztésével pedig új lehetőségek tárháza nyílik meg a bankok előtt.

Az is látszik, hogy a hiperautomatizáció korába lépünk, amikor minden munkafolyamatot automatizálni és digitalizálni akarnak a bankok és a nagyvállalatok. Milyen változásmenedzsment szükséges ehhez, és milyen technológiák segítenek ebben? Az adatvezérelt működés szintén forró téma, melyhez IT-támogatás mellett a banki menedzsment átalakulásának is meg kell történnie.

Szó lesz a bankoknak még mindig jelentős bevételt termelő payment piacról is, ahol az Azonnali Fizetési rendszer 2.0, a digitális jegybankpénzek megjelenése és a BNPL-trend hozhat nagy változást.

Az agilis szemlélet már a gyakorlatban is megjelent a bankokban Magyarországon. Milyen problémákkal szembesültek, és milyen eredményeket értek el eddig az agilis módszertan segítségével? Az elosztott rendszerek, a DevOps, a konténerizáció a cloud native és hibrid cloud trend a legtöbb IT-részlegen már ismert fogalmak. Mire jó mindez, és hogyan alkalmazzák a vállalatok az új technológiákat?

A konferencián szó lesz arról is, milyen appokkal, digitális termékekkel jelennek meg a bankok a digitális térben, és milyen új irányok alakultak ki az üzleti indíttatású IT-fejlesztések terén.

KIEMELT TÉMÁINK

  • Digitális üzleti kihívások – Nemzetközi és digitális verseny a bankok között
  • Globális banki trendek és új technológiák – ESG, AI és felhő a bankokban
  • Open banking és beyond banking
  • Azonnali Fizetési Rendszer 2.0 – Innovatív technológiák, CBDC és BNPL a hazai payment piacon
  • Milyen technológiákat használnak a bankok a hatékonyság növelésére?
  • Adatvezérelt működés és elosztott rendszerek a bankokban