2008. március 29-én, szombaton, immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Borok Bálja. A báli szezon eme kiemelkedő eseménye számára az Igazságügyi Palota ad otthont. A Magyar Borok Báljával olyan, a magyar bor hírnevét világszerte öregbítő hagyomány folytatódik, melynek főszereplője a magyar bor, résztvevői pedig jeles bortermelők és híres borkedvelők. A rendezvény fénypontja a legmagasabb szakmai hozzáértéssel és odafigyeléssel elkészített borvacsora, melynek ínyenc fogásait a Gundel étterem biztosítja.
A borokat az „Év bortemelői” közreműködésével, dr. Csizmadia András, a Magyar Borakadémia Alelnöke válogatta.
Pisztráng egzotikus gyümölcsökkel, toast kísérettel
Nyakas Irsai Olivér 2007
Maya Ernő
Zöldborsó krémleves shiitake gombával
Szilénusz Cuvée 2006
Figula Mihály
Kacsamáj triangulum gyümölcs felhangokkal
Hárslevelű késői szüret 2006
Kamocsay Ákos
Gyömbéres-citromos borjúszűz
Tokaji Furmint „Istenhegy” 2006
Árvay János
Kacsamell tejszínes kucsmagombákkal, vörös áfonyával
Egri Pajados Cuvée 2005
Gál Tibor
Charlotte aszalt gyümölcsökkel
Tokaji Szamorodni édes 2003
Szepsy István
Borkóstoló válogatott borokból a vacsora után:
Tiffán Ede - Cuvée Carissimae 2005
Gere Attila - Cabernet Franc válogatás 2005
Bock József - Bock Cuvée 2003
Polgár Zoltán - Pinot Noir 2004
Takler Ferenc - Primarius Cuvée 2006
Vesztergombi Ferenc - Szekszárdi Bikavér 2005
Thummerer Vilmos - Egri Kadarka 2006
Vincze Béla - Cabernet Sauvignon Birtokbor 2002
Frittmann János - Kékfrankos Rosé 2007
Garamvári Vencel - Chateau Vincent Prestige Brut pezsgő 2005
S mert "a bornak ágyat kell vetni" - hangzik a régi mondás:
sonka- és sajtkóstoló, édes és sós falatok szivarsarok az uraknak, teaszalon a hölgyeknek kaszinó mindenkinek, ki még több izgalomra vágyik
Az est házigazdái, Borbás Mária népszerű televíziós műsorvezető és dr. Csizmadia András gasztrofilozófus.
A belépő ára: 40.000 Ft + ÁFA / fő
További információ:
Balázs Eszter a
tel.: (36-1) 889-8196
e-mail: balazs.eszter@gundel.hu
|