HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Étlap a fedélzeten
2006.06.08.

A charterjáratok és a fapadosok más megítélés alá esnek. A menetrend szerinti Malév járatok esetében 60 perces vagy annál rövidebb repülési idõ esetén szendvicset és üdítõt szolgálnak fel - olvasható a Business Traveller címû tu risztfikai magazinban.

Ha a repülési idõ 60 és 120 perc közötti, akkor szendvicset, tartalurasabb desszertet és italt kínálnak. Ha két óránál tovább tart a légi út, akkor hidegtálas szerviz, desszert, üdítõ, sör, bor, no meg természetesen kávé és tea jár.

A kiemelt európai járatokon - Brüsszel, London, Párizs -, illetve 3 óránál hosszabb repülés esetén a magyar nemzeti légitársaság meleg ételt kínál. Itt a szerviz is más, azaz kétfázisú: elõször az ételt szolgálják fel, majd külön tálcán a kávét és a desszertet.

Más az étlap a téli és a nyári menetrend idején. Egy ciklusban egyszerre százféle ételvariáció létezik, figyelembe véve a diétás és vallási étrendeket, az ünnepeket és egyes szakmai elõírásokat.

Forrás:Hajdu-Bihari Napló