Ha a magyar vendéglátás, szállodaipar és kereskedelem több évtizedes fejlődésérõl beszélünk, a Hoventa szakkiállítás kihagyhatatlan, hiszen a legkorszerûbb eszközök és eljárások mindig a Hoventa standjain jelentek meg elõször.
Így van ez ma is; ez a magyarázata annak, hogy bár a Hoventa az egyik legrégebbi magyarországi szakkiállítás, mégis friss szellemiségû, pezsgõ hangulatú rendezvény, nagyszerû fóruma és találkozóhelye a vendéglátó és szállodai szakembereknek, amelyen ebben az évben kb. 200 kiállító 6.000 m2 alapterületen várja az érdeklõdõket.
Az idei Hoventa egyik fontos újdonsága, hogy a megszokott 5 napos nyitva tartásról idén 4 naposra tér át a rendezvény, október 10-13. között, keddtõlpéntekig fogadja a látogatókat. A pezsgõ hangulat kialakulásához azok az érdekes és magas színvonalú szakmai bemutatók és versenyek is hozzájárulnak, amelyeken a legkiválóbb szakácsok, cukrászok, pincérek és baristák szerepelnek.
A nyitó napon, október 10-én mindjárt egy újdonsággal, az elsõ ízben megrendezésre kerülõ Országos Karamell Bajnoksággal kezdõdik a kiállítás.
A kiállatás második napján, október 11-én kerül sor a Magyar Barizta Bajnokságra, melynek a Hoventa immáron harmadik alkalommal ad otthont. A legfelkészültebb kávéspecialisták versenye rendkívüli látványosságokat ígér, amelynek megtekintését különösen ajánljuk mindazoknak a szakembereknek, akik kávékészítéssel foglalkoznak, és tudásukat el szeretnék mélyfteni.
A Hoventa kiállításon október 12-én második alkalommal kerül sor az Országos Zöldségszobrászati Bajnokság megrendezésére. A szervezés szakmai irányítását idén is Varga Károly nemzetközileg elismert, többszörös olimpiai bajnok mesterszakács, a gasztronómiai artisztika egyik legkiválóbb hazai mûvelõje vállalta. A tavalyi Hoventa kiállításon bemutatott zödség-kompozíciók a versenyzők kimagasló szakmai fefkészültségérõl és kézügyességérõl tanúskodtak, és nagy elismerést arattak.
A tavalyi Hoventa egyik legnépszerûbb bemutatója az itáliai PIZZA e PASTA Pina Iskola elõadása volt. Az igazi olasz pizza elkészttésének csínját-bfnját sajátfthatják el idén is az érdeklõdõk a standon, és ha már mindent tudnak az olasz pizzákról, természetesen meg is kóstolhatják azokat.
A Hoventa egyik legnagyobb idei látványosságának ígérkezik október 11-12-én a "Hagyomány és evolúció" címen megrendezésre kerülõ melegkonyhás szakácsverseny, melyet a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, a Magyar Gasztronómiai Egyesület és az Étrend Magyar Konyhafõnökök Egyesülete hirdetett meg.
A Hoventa Pódiumon naponta több érdekes szakmai bemutatót láthatnak az érdeklõdõk. Teljes cikk: Vendég