RENDEZVÉNYEK -> KKV-AKADÉMIA - Pénzünknél maradva. Követeléskezelés eredményesen

KKV-AKADÉMIA - Pénzünknél maradva. Követeléskezelés eredményesen
Időpont:2013.09.11.->2013.09.11.
Helyszín: Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)
Szervező: Piac és Profit Kiadó Kft.

Elérhetőség:
Cím: 1134 Budapest, Dózsa György út 144..
Web: www.piacesprofit.hu
E-mail cím:
Telefon: 1/2398400

Telefax: 1/2399595

A kkv-k mindennapjainak  legnagyobb problémája, hogyan fizettessék ki a vevőkkel  időben, illetve rövid fizetési határidővel  jogos követelésüket. A nagyvállalati vevők rendkívül hosszú fizetési határidőt nyomnak ki belőlük, a kisvállalatok között pedig egyre több a megbízhatatlan egzisztenciájú.

Ez nem más, mint adóshitelezés. Sok esetben a kisvállalatok hiteleznek nagy bankoknak, tőkeerős nagyvállalatoknak is. nem beszélve az államról, önkormányzatokról.

Ha sok, nem likvid pénzünk van, veszélybe kerül a működésünk. Mit tegyünk, hogy ezt elkerüljük? A gyakorlati életet ismerő pénzügyi, adózási, jogi szakemberektől azonnal hasznosítható információkat kaphatunk.

Témáink:

1. Követeléskezelés a jog eszközeivel

  • Hogyan érvényesítsük erősebben szerződéseinkben a követeléseinkhez való jogunkat?
  • Hogyan használjuk a fizetési felszólítások intézményét, mire figyeljünk, hogy az ezt követő jogi lépéseknek érvényt szerezzünk?
  • A felszámolás vagy fizetési meghagyás?  Költségeik, előnyeik, kockázataik.
    Előadó: Dr. Hatházi Vera ügyvéd, Dr.Hatházi Vera Ügyvédi iroda.

2. Követeléskezelés pénzügyi szolgáltatók segítségével

  • Faktorálás. Követelésvásárlás vagy követelés előfinanszírozás? Hogyan, mennyiért működnek ezek a szolgáltatások, melyik mikor éri meg.
    Előadó: egyeztetés alatt
  • Hitelfelvétel, mint egy megoldás a folyamatos likviditás fenntartása érdekében. Gyorsan forgatott tőkével behozható-e a hitel ára?
    Előadó: egyeztetés alatt
  • Nézze meg, kivel köt üzletet! Céginformáció, cégminősítés előzetesen. Nem hagyható ki a részletes informálódás üzleti partnereinkről, még mielőtt üzletet kötünk. Kockázatmenedzselés.
    Előadó: Opten Informatikai Kft.
  • Szállítóihitel-biztosítás.  Védelem az adós fizetésképtelensége esetére vagy a határidőre fizetés hajlandóságának hiányából fakadó kockázatokra.. A biztosítási szerződés védi a szállítót a vevő csődje vagy fizetésképtelensége esetén keletkező veszteségek ellen is.
    Előadó: egyeztetés alatt
  • Automatizált követeléskezelő modulok a vállalatirányítási rendszeren belül. érdemes ezt a megoldást is használni. Sok rejtett információ kerül elő a vevőről.
    Előadó: egyeztetés alatt

3. Üzleti kézfogó

  • a rendezvényen résztvevők ismerkedése egymással. (Szervezett rendszerben, névjegy-cserével.) Kétszer 20-20 perc a programon belül.

A részvételi díj: 18.000.- Ft + Áfa/fő (Egy cégtől érkező második, harmadik fő 50% kedvezménnyel jöhet)
GYORSASÁGI KEDVEZMÉNY az augusztus 16-ig jelentkezőknek! - 15.000.- Ft + Áfa/fő
A részvételi díj tartalmazza: egész napos ellátás, egy éves Piac & Profit előfizetés, résztvevők listája, trénerek prezentációi.

REGISZTRÁCIÓ a Pénzünknél maradva. Követeléskezelés eredményesen rendezvényre