RENDEZVÉNYEK -> Picasso - Adatvizualizációs technikák felsőfokon – online kurzus

Picasso - Adatvizualizációs technikák felsőfokon – online kurzus
Időpont:2022.04.13.->2022.04.13.
Helyszín: IIR
Szervező: IIR Magyarország

Elérhetőség:
Cím: 1134 Budapest, Rózsafa u. 13. Klapka Irodaház.
Web: www.iir-hungary.hu
E-mail cím:
Telefon: 1/4597334

Telefax: 1/4597301

Mi a Data Literacy?

Ez egy képesség. Az adatok elemzésének, kommunikációjának, illetve táblázatok, grafikonok olvasásának képessége.

Elemzők esetén a data literacy jelentése nem más, mint adatokból más számára hasznos információ kinyerésének képessége. Ez több dolgot is jelent. Egyrészt hogy az elemzések válaszokat adjanak konkrét üzleti problémákra, másrészt hogy az elemzők ezt el is tudják magyarázni az üzleti oldal számára. Ehhez persze kell fogadókészség is, azaz fontos hogy az üzleti oldalon lévők rendelkezzenek táblázatok, grafikonok olvasásának és értelmezésénék képességével.

Miért fontosak ezek a képességek?

Nincs olyan területe az üzleti életnek, ahol az adatok ne lennének fontosak. Azok, akik könnyen boldogulnak az adatok világával, jelentős előnybe kerülnek azokkal szemben akiknek küzdelem az adatok elemzése/diagramok értelmezése. Éppen ezért a data literacy képességek elsajátítása lassan elengedhetetlen faktor a sikeres karrier felépítésében.

Elsajátítható ez a készség?

Ahogy a hagyományos írás-olvasás, úgy az adatok írásának-olvasásának készsége is elsajátítható. A Picasso, Sherlock és Nostradamus kurzusok célja éppen ezen készségek megtanítása.

A Picasso  kurzus olyan adatvizualizációs technikákat mutat be, melyek segítenek mindenki számára érthető prezentációk elkészítésében.