KIÁLLÍTÁSOK -> SZŐLÉSZET ÉS PINCÉSZET

SZŐLÉSZET ÉS PINCÉSZET
Időpont:2012.01.25.->2012.01.28.
Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont
Szervező: HUNGEXPO Vásár és Reklám Zrt.

Elérhetőség:
Cím: 1101 Budapest, Albetirsai út 10. (Expo tér 1.).
Web: www.hungexpo.hu
E-mail cím:

A SZŐLÉSZET ÉS PINCÉSZET technológiájának egyetlen hazai szakkiállítása a 2012-es szezon megkezdése előtt, januárban ismét bemutatkozási lehetőséget kínál az ágazat szereplőinek. A szakkiállítással ezúttal is egy időben kerül megrendezésre a hazai legjelentősebb agrárkiállítás, az AGRO+MASHEXPO, valamint a kertek, parkok fenntartásának rendezvénye, a MAGYAR KERT.

A három kiállítás látogatottsága 20.000 fő négy nap alatt. A regisztrált látogatók 23%-a jelölte be, hogy foglalkozik borászattal, szőlészettel.

A SZŐLŐTELEPÍTÉSTŐL A BOR ELŐÁLLÍTÁSÁIG

A kiállítás tematikája a teljes technológiai folyamatot lefedi. Minden termék, technológia és szolgáltatás, ami a borhoz kapcsolódik, bemutatható a kiállításon, sőt az elmúlt évektől már a pincészetek számára is kínálunk bemutatkozási lehetőséget.

BORÁSZATI BEMUTATKOZÁS

Az idei évben elindított, egy-egy borrégió kiemelt bemutatkozását célzó kezdeményezés sikerrel debütált. A Villányi borrégió nem csupán önálló standon mutatkozott be, hanem a régió borászai előadást is tartottak a Fórum színpadon.

2012-ben folytatjuk a kezdeményezést, már folynak az egyeztetések a következő kiemelt programról.

SZAKMAI FÓRUM

Az adott borrégió borászai mellett egyéb borászatok is megjelennek. Részben kiállítóként, részben pedig a Fórum színpadon vesznek részt, megosztva tapasztalataikat a látogatókkal. A tavalyi évben többek között Szepsy István, Kamocsay Ákos, Dúzsi Tamás, Gere Zsolt beszélt eladható borstílusokról, minőségi elvárásokról, értékesítési lehetőségekről.

A látogatók számára a legújabb trendeket, a fejlődési irányokat, a kitörési pontokat a kapcsolódó előadások segítségével igyekszünk felvonultatni. Ízelítőül néhány a 2012-ben tervezett témákból: nemzetközi borversenyek tapasztalatai, eredményei – borászati technológiai újdonságok – kerekasztal beszélgetés a borexport lehetőségeiről – borjog és borszabályozási kérdések.

további információ