Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. Keresés / Térkép   

Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.

Elérhetőség:
Cím: Sopron 9400 Vándor Sándor u. 1.
Telefon: 99/516-100
Email:
Web:
http://www.heineken.hu
A Heineken Hungária Sörgyárak ZRt., a nemzetközi Heineken csoport tagjaként számos nagy fesztivál és egyéb rendezvény ital szolgáltatójaként is tevékenykedik. Mint a fesztiválok gazdasági és társadalmi értékéről a cég által szervezett 2014. június 12-i budapesti konferencián Joris Huijmans vezérigazgató elmondta: a Magyarországon rendezendő közel 100, nagyobb mint 5000 fős fesztiválból a Heineken mintegy 70-et szponzorál. A támogatásnak nem csak elfogyasztott hektoliterben mérhető, anyagi okai vannak, márkaépítés szempontjából is fontosak ezek az események, jó alkalmat teremtenek az új termékek bemutatására. A fesztiválok véleménye szerint igazi hungarikumok, melyek mögé a Heineken a jövőben is oda kíván állni.
    A csoport kialakulásának alapja, magának a híres holland Heineken sör története 1863-ra nyúlik vissza, amikor is Gerard Adriaan Heineken, a sörgyár alapítója megvette Hollandia legnagyobb sörgyárát, az úgynevezett De Hooiberg-et ( magyarul Szénakazal). Dr. Elion (aki a Párizsban Louis Pasteur-től tanult) segítségével kifejlesztette az "A-yeast" nevű élesztőt. Ez az élesztő a garancia a mai napig is a sör speciális egyedülálló ízére, mely a Heinekent a világ "legnemzetközibb" sörévé teszi, hiszen 175 országban árusítják.
A Heineken Hungária Sörgyárak ZRt., mint a csoport magyar tagja szintén évszázados múltra tekint vissza, a soproni üzem 2015-ben ünnepli fennállásának 120 éves évfordulóját. A sopronban és a martfűi gyárban állítják elő azokat a kiváló minőségű söröket, melyek értékesítésével a cég a magyar sörpiac mintegy 30%-át látja el termékeivel. A soproni gyár évszázados hagyományaival, a martfűi a Magyarországon először alkalmazott korszerű technikával és technológiával vívott ki magának elismerést.

A soproni gyárat városi nagykereskedők és a brünni sörfőzde tulajdonosok alapították meg Első Soproni Serfőzde és Malátagyár Rt. néven meghonosítva a cseh sörfőzés hagyományait. 1992 óta Soproni Sörgyár részvénytársaságként működik, melyben akkor a többségi tulajdonos az osztrák BBAG lett. A következő évben átfogó fejlesztési program indult, melynek köszönhetően a gyár technológiája világszínvonalú lett, melyet azóta is folyamatosan fejlesztenek.
A Heineken Hungária Sörgyárak Nyrt. másik gyára a martfűi, a fiatal sörgyárak közé tartozik. 1985-ben 28 kelet-magyarországi termelőszövetkezet és állami gazdaság - a sörpiacon uralkodó akkori hiányt megoldandó - megindította a sörgyárat. A gyár részvénytöbbségét 1991-ben az osztrák Brau Union szerezte meg, majd hat év múlva az egy kézben lévő martfűi és soproni gyár egyesült. 2003-ban az osztrák cégcsoportot megvásárolta a Heineken N.V., és ezzel a magyar leányvállalat a világ egyik meghatározó és sikeres nemzetközi óriásának része lett, integrálva a multinacionális vállalat jól kipróbált hatékony folyamatait, eljárásait. 
    Az utóbbi években jelentős modernizáción esett át mindkét gyár. Sok milliárd forintot fordítottak a gyártás és a csomagolás korszerűsítésére, a minőség fejlesztésére. A folyamatos beruházásoknak és fejlesztéseknek köszönhetően a két gyár éves termelési kapacitása megközelíti a 2 millió hektolitert.
    A Heineken Hungária Sörgyárak ZRt. a mai modern szabványok betartásával is törekszik a legjobb minőség előállítására, és termelése során különös figyelmet fordít a környezetvédelemre, ami nagyon fontos, hiszen a sörgyártás igen sok vizet fogyaszt.
    A Heineken legismertebb márkái a prémium kategóriában a Heineken és a Gösser, a Zlaty Bazant, a Kaiser és a Steffl, a mainstream kategóriában a Soproni, a Soproni 1895, a Fekete Démon, a Szőke Ciklon, , illetve az alkoholmentes sörök csapatában pedig a Gösser Alkoholfreise Naturbier, a Soproni Szűz és a Buckler.

Vissza a lap tetejére    

Nyomtatható verzió