Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (KVIK) | Keresés / Térkép |
Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (KVIK) | |
|
Elérhetőség: |
Cím:
Budapest 1054 Alkotmány u. 9-11. Telefon: 1/3746200 Email: Web: http://uni-bge.hu/kvik |
|
|
|
SZÜKSÉGES VÉGZETTSÉG: Érettségi / KÉPZÉSI SZINT: Alapképzés /
KÉPZÉSI HELY(EK): KVIK / NYELV: Magyar / MUNKAREND (TAGOZAT):
Nappali, Levelező / FINANSZÍROZÁSI FORMA: Magyar állami
ösztöndíjjal támogatott, Önköltséges / KÉPZÉS CÉLJA: A képzés célja korszerű, magas
színvonalú elméleti képzésre alapozva gyakorlatorientált, több
idegen nyelven kommunikálni képes szakemberek kibocsátása.
Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy hallgatóink olyan komplex
látásmódot, illetve vezetői képességeket szerezzenek, amelyek
döntéseikben segítik őket a folyamatosan változó piaci
feltételekhez való alkalmazkodás során. Képzési idő: 7 félév, nappali munkarendben a választott specializációtól függően a 6. vagy a 7. szemeszterben a hallgató összefüggő, képzési helyen kívüli szakmai gyakorlatát tölti. Levelező munkarendben - amennyiben a hallgató nem a választott szakterületén dolgozik - rész szakmai gyakorlatot kell teljesítenie a 7. szemeszterben. A 6. vagy 7. féléves, összefüggő szakmai gyakorlattal kiegészített képzés során a hallgatók magas szintű elméleti és gyakorlati ismeretek birtokába jutnak. A jól felkészült szakemberek kibocsátása érdekében a gazdasági élet igényeit figyelembe vevő korszerű tananyagokkal és képzési rendszerrel várjuk a hozzánk jelentkezőket. Tanulmányaik kezdetén alapozó tantárgyakat vehetnek fel a hallgatók, pl. közgazdaságtan, gazdasági matematika, informatika, pénzügy, marketing, jogi ismeretek stb. A második félévet követően történik a specializáció választása. A specializáció választása után sajátíthatják el a szakmai ismereteket, pl. a turisták utaztatásával, elszállásolásával, ellátásával, a szabadidő eltöltésével, rendezvényszervezéssel, turizmusfejlesztéssel, sportturizmussal, egészségturizmussal és a területfejlesztéssel összefüggő tevékenységek folyamatainak tervezését, szervezését, gazdálkodását, irányítását, továbbá a (kereskedelmi és intézményi) vendéglátó tevékenység ellátásához szükséges élelmianyag-, higiénés-, táplálkozási és műszaki ismereteket, az ételkészítés és értékesítés fortélyait, a szállodai és vendéglátó vállalkozások szervezésének és gazdálkodásának meghatározó elemeit, összefüggéseit. Az alternatív tantárgyak választásával a hallgatók egy-egy témakörben jobban elmélyedhetnek, és további specializálódásra is van lehetőségük. A képzés szerves részét képezi a gyakorlati ismeretek elsajátítása, amely
A tanulmányi idő alatt számos lehetőséget biztosítunk a nyelvtanulásra. A jelentkező több nyelvből választhat (angol, német, orosz, olasz, spanyol, francia). Választható specializációk:
|
|
|