HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Nemzetközi HR-fórum - magyar újdonságokkal
2004.11.17.

Új találkozási platformot teremthet a vállalati humán szakemberek, döntéshozók, illetve a HR-szolgáltatásokat és termékeket kínáló cégek számára a ma megnyílt Personal Hungary Emberi Erőforrás Management szakkiállítás. A Magyarországon még újszerű kiállítási koncepció Európa számos országában többéves múltra tekint vissza. Bécsben, Kölnben, illetve Zürichben mára a HR-szakma egyik legfontosabb találkozási pontjává vált, mutatta be a rendezvényt Réh Ágnes, a Personal Hungary projektmenedzsere.
A találkozóra a Magyarországon működő cégek részéről HR-menedzsereket, kompenzációval foglalkozó szakértőket, képzési, toborzási specialistákat és vállalatvezetőket várnak. A kiállítói oldalt számos, különböző szolgáltatásokat nyújtó és más-más szakterülettel foglalkozó cég képviseli; szoftverek forgalmazásával, személyzeti tanácsadással, munkaerő-kölcsönzéssel, HR-tanácsadással, e-learninggel és tréningekkel foglalkozó vállalatok, de jelen lesznek a különböző étkezési jegyek forgalmazói, biztosítótársaságok, nyelviskolák és szakkönyv-, illetve szakfolyóiratok kiadói is.
Réh Ágnes szerint a magyarországi HR-szakma fejlődését igazolják a mostani kiállításon bemutatandó újdonságok is. Többek között azok az új szoftveres megoldások, melyekkel a HR csökkenteni tudja adminisztrációs feladatait, és ezáltal több figyelmet tud fordítani a szervezet, illetve a munkavállalók fejlesztésére. A szakkiállítás keretében mutatnak be először egy új juttatási formát is, az internetutalványt. A rendezvény projektmenedzsere felhívta a figyelmet több információszerzési lehetőségre is, például egy kerekasztal-beszélgetésre, melyen megismerkedhetnek a látogatók a szakképzési hozzájárulás jogi változásaival, vagy az Állami Foglalkoztatási Szolgálat szakértői által bemutatandó, humán erőforrás fejlesztésére fordítható európai uniós támogatási, pályázati lehetőségekkel.