HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Foodapest - avagy terítéken az élelmiszeripar
2004.11.16.

Különösen nagy mértékű - közel 40% - a külföldi kiállítók aránya. Magyarország Európai Uniós csatlakozását követőn érthető, hogy elsősorban az európai kiállítók vannak többségben. Sok, Magyarország számára fontos partner-államból nemzeti, sőt tartományi vagy regionális kiállítók is képviseltetik magukat. Németországból Észak-Rajna Vesztfália és Brandenburg tartomány, míg Spanyolországból a Kanári-szigetek valamint az ország központi régiójaként ismert Castilla és Leon tartomány jelentkezett önálló standdal.
A 7. Foodapestet hagyományosan színvonalas konferencia -sorozat kíséri, amely sorából kiemelkedik az Európai Uniós országok nemzeti élelmiszeripari szövetségeinek találkozója. A kiállítást tudományos tanácskozások, cégprezentációk, üzletember találkozók kísérik.
Több termékverseny díjait is a FOODAPEST-hez kapcsolódóan adják át. A Sikerdíjak, az Újdonságdíjak, a Marketing díj, illetve a termékek kiváló csomagolásáért odaítélt Hungaropack-díj is gazdára találnak. Ugyancsak a szakkiállítás alatt vehetik át a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht. díjait a VinAgora Nemzetközi Borverseny győztesei. Az idén az egyik különlegesség, hogy az Európai Unió által is magyar specialitásként elismert és védett pálinka termelőinek szövetsége, a Pálinka Lovagrend is bemutatkozási lehetőséget kapott. A résztvevők célja, hogy a vásári megjelenéssel is újabb híveket szerezzenek a valóban jó minőségű, tisztán gyümölcsből főzött, jellegzetesen magyar szeszesitalnak.
Ugyancsak a mostani szakkiállítás érdekessége, hogy ebben a hónapban a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, a Foodapesten tarja novemberi találkozóját a Csokoládé Klub, amely a minőségi csokoládé népszerûsítésének céljára jött létre. Már a neve is közönségsikert aratott... A szakkiállítást Dr. Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter nyitja meg november 23-án, 14 órakor a D pavilonban!