HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Modernebb tematika a Bau 2005 szakvásáron
2004.12.10.

Az építőiparban bekövetkezett változásokat követve a müncheni BAU az elmúlt évek során a termékek bemutatójából az építési rendszerek, az építőanyag helyett az építőipar szakvására lett. A szervezők egy újabb rendezési elvet is bevezetnek, az álfogó kínálat termék és termékcsoportok szerinti tagolásban jelenik meg, így a szakmai látogatók könnyebben igazodhatnak el a 16 vásárcsarnokban kiállított termékek között.
A BAU 2005 szakvásárt január 17-22. között rendezik meg az új müncheni vásárváros területén, azon egy 32 négyzetméteres standon egy magyar cég, az Euro Elzett Kft. mutatja be termékeit - tudtuk meg Ravasz Ágotától, a Promo Kft. müncheni vásárképviselőjétől. Hozzátette, hogy a szakvásáron több magyar cég is lesz, de azok, úgymond, nem hazai színekben indulnak, hanem anyavállalatukkal közösen jelennek meg.
A BAU 2005 az eddigieknél nagyobb területen jelentkezik, a formai és műszaki tervezés, valamint az építés minden területén bemutatja a trendeket és újdonságokat. Az új, kedvező árú és környezetkímélő építési technológiáktól, rendszerektől és építőanyagoktól kezdve a hangszigetelést és a helyiségek klímáját javító megoldásokon át az új energiatakarékos berendezésekig, technológiákig és anyagokig. Ezen túlmenően a vásárcsarnokokban az épülethéjalás és az épületgépészet hálózatba kapcsolása, valamint a hatékony energiafelhasználású építés kapcsolja össze az építőanyagok és termékek kínálatát.
A kiállításon a német építőipar számos szövetsége rendez szakmai találkozót, kongresszust vagy szimpóziumot. E rendezvények közé tartozik például a német építőanyag-kereskedelem napja, a német homlokzatépítő nap, valamint a bajor mérnöknap is. A látogatói célcsoportok közé tartoznak a tervezők, befektetők és az építőipari kisiparosok is. Hagyománynak számít, hogy számos építészversenyen a BAU szakvásárt választják a díjátadás színhelyéül, és a szervezők szerint ez is azt bizonyítja, hogy a tervezők és építészek körében rangot vívott ki magának a kiállítás. Jövőre is számos építészeti díjat adnak át a BAU keretében.
A BAU szakvásárt kísérve rendezik meg 2005 januárjában az Acqua Altát, a klímaváltozási hatások és a katasztrófavédelmi kongresszussal egybekötött nemzetközi szakvásárát. Ez tematikus kiegészítést jelent a BAU-nak, mellyel új látogatói csoportokat is megszólíthatnak. Az Acqua Alta 10 ezer négyzetméteres bruttó kiállítási területen tekinthető meg, s a látogatók belépőjükkel mindkét rendezvényt megtekinthetik.