HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Textil- és Ruhaipari Szakképzési Fórum
2004.12.09.

A textilipari vállalkozások sokrétű és differenciált szakmai igényeit csak abban az esetben lehet eredményesen kezelni, ha a foglalkoztatás és képzés terén működő kormányzati, szakmai érdekképviseleti és oktatási intézmények folyamatosan összehangolják tevékenységüket és együttműködnek a résztvevő szervezetekkel - foglaltak állást a közelmúltban megtartott textilipari fórum résztvevői.
A TMTE a BKIK ipari tagozatának textil- és ruházati gyártók csoportja textil- és ruhaipari foglalkoztatási, szak és felnőttképzési szakmai fórumán mintegy 50 meghívott szakember vett részt, 12 rövid előadás, illetve felkért hozzászólás hangzott el, ehhez kapcsolódtak a résztvevők által felvetett kérdések, hozzászólások, javaslatok. Az előadói körön kívül felszólaló szakemberek megoldásokat kerestek és kérdéseket fogalmaztak meg a textil-és ruhaipari vállalkozásokat érintő szakember-ellátottság és a gyakorlati képzés hiányosságaiból eredő problémákra.
A konzultáció keretében a résztvevők tájékoztatást kaplak a textil- és ruhaipari vállalkozásokat és szakembereket érintő foglalkoztatás, szakmapolitika, szabályozás, szak-, felnőttképzés, pályázati lehetőségek, kapcsolatrendszer témájában. A résztvevő szervezetek képviselői készségüket fejezték ki a partneri együttműködés fejlesztésére, melyben a rendezvényt szervező TMTE felnőttképző tevékenységén kívül felajánlotta koordináló tevékenységét.