HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Autótechnika Budapesten
2004.12.02.

Mintegy 15 ezer látogatója volt az idei, 17. nemzetközi járműipari szakkiállításnak, az Autótechnika 2004-nek a Hungexpo Budapesi Vásárközpontban.
A közlemény szerint a szakmai nappal kezdődött szakkiállítás több ezer látogatót vonzott a színes programokkal, a szlalomversennyel és a folyamatosan zajló pódiumbeszélgetésekkel. Az Autótechnika az Európai Unióhoz való csatlakozás után Magyarországon az első autós háttéripari szakkiállítás, amely átfogja a szakma teljes spektrumát. Az Autószalont váltó években a beszállítóipar, az alkatrészgyártás fóruma alkalmat teremt az üzleti partnerek szakmai találkozójára. Ebben az évben több mint tízezer négyzetméteren 151 cég - köztük 26 új kiállító - mutatta be termékeit.
A közel harminc témakörből az idén is az alkatrészgyártás és -kereskedelem vonultatta fel a legtöbb kiállítót. Nagy számban voltak jelen a garázsipar és a gépjárműjavítás területén tevékenykedő cégek is. A szakmai konferenciákon napirendre került az autóalkatrész-kereskedelem az EU-csatlakozás után, a GPS- (helymeghatározó) technológia a gépjárművédelemben, a közlekedés biztonsága. Szó esett az autóipari vállalkozások pályázati lehetőségeiről, a használtautó-kereskedelem újdonságairól.
A látvány- és a szórakoztatóelemek sem hiányoztak az Autótechnika 2004 kínálatából. A látogatók autómatuzsálemeket, izgalmas sportkocsikat, a technikai fejlesztések egész sorát felvonultató autókat egyaránt megtekinthettek. Rendkívül népszerűek voltak a töréstesztek, és sokakat megdöbbentett a "gyalogosgázolás".