HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Magyar Turisztikai Hivatal alakult
2005.01.07.

Jelentősen átalakult a magyar turizmus állami irányítása, miután január harmadikával megalakult a Magyar Turisztikai Hivatal.
A múlt év végéig a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szervezetébe tartozó és egy helyettes államtitkár által vezetett hivatal foglalkozott a magyarországi idegenforgalom ügyeivel, az új szervezet azonban önálló jogi személyiséggel és gazdálkodással rendelkező kormányhivatal. Olyan a státusa, mint például a Központi Statisztikai Hivatalé - mondta lapunknak az idegenforgalom kormányzati irányításában való közreműködéssel megbízott Pál Béla, a hivatalt is felügyelő politikai államtitkár.
A hivatal élére hétfőn nevezték ki Somogyi Zoltánt, aki korábban a Magyar Tatizmus Rt. elnöki tisztét töltötte be. Az újonnan létrehozott szervezet feladata egyebek mellett a várhatóan az év első felében elkészülő Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia és más turisztikai jogszabályok elkészítése, az idegenforgalomra jutó támogatások felhasználásának meghatározása, a regionális és nemzetközi kapcsolattartás és a turizmussal kapcsolatos ügyek intézése.