HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
INDUSTRIA 2005
2005.06.29.

A 23-ik Nemzetközi Ipari Szakkiállításon idén 23 000 négyzetméteren, 29 ország közel 600 kiállítója mutatkozott be a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban május 24-27. között. A szakkiállításon a kiállítók számát és az elfoglalt terület nagyságát tekintve vezetõ helyen az elektronika, elektrotechnika állt. Továbbra is jelentõs mértékben képviseltette magát az energiaszektor és a beszállítóipar. A logisztikai vállalkozások tavalyi sikere után idén jóval több szállítmányozással és raktározással foglalkozó cég állított ki. A fémfeldolgozás és geotechnológia, valamint a fluidtechnika közel azonos helyet foglalt el. Ezen kívül az ipari szolgáltatások témakörében mutatkoztak be a munkabiztonság, tűzvédelem kereskedõi és gyártói.
Az idei vásáron a pénzügyi és gazdasági szolgáltatások szekció tette bõvebbé a kínálatot. A konferenciák mellett - melyek kiemelt témaköre az energiastratégia volt - a GKM standján a minisztérium szakemberei adtak tájékoztatást - régi és új - forrásokról, pályázati lehetõségekrõl.
Most elõször állított ki nemzeti standon Kína, a kontinensnyi ország szakemberei újabb kapcsolatok és lehetõségek felkutatására érkeztek. Immár hagyományosan kollektív bemutatóval jelentkezett Bajorország, valamint Franciaország, Lengyelország, Románia és Szlovákia. Az idei szakmai vásár azonban összességében - mind a kiállítók, mind a látogatók számát tekintve - nem volt túlzsúfoltnak mondható, mely talán a hazai ipar területén végbemenõ kedvezõtlen változásokkal, illetve az európai gazdasági recesszióval magyarázható.