HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Logi-Tech 2005
2005.06.09.

2005. szeptember 13-15., SYMA Rendezvénycsarnok

Egy év kihagyás után sokan várták már a Logi-Techet, e hagyományos, megbízható logisztikai rendezvényt. Ezt mutatja, hogy nagy az érdeklődés a potenciális kiállítók körében. Idén tehát ismét, immár hetedik alkalommal rendezik meg a logisztika háromnapos őszi seregszemléjét, melyen két év hazai és nemzetközi újdonságainak és kipróbált értékeinek bemutatására van lehetőség.
A kiállítás fő témakörei: komplex logisztikai szolgáltatások, tanácsadás, anyagmozgatás, csomagolás, raktározás, bérraktározás, csomagdisztribúció-csomaglogisztika, azonosítási rendszerek. Lehetőség lesz az ipari parkok, logisztikai központok szolgáltatásainak bemutatására is. Helyet kap a facility management, a biztosítás, a vámtanácsadás, a vámpénztári szolgáltatás, valamint az egyre égetőbb problémát jelentő hulladékgyűjtés és -hasznosítás témaköre. A logisztikához kapcsolódó és támogató informatikai, oktatási és pénzügyi szolgáltatások bővítik az információs kínálatot. A korábbi kiállítások megszűnésével várhatólag erősödni fog a szállítmányozás, a fuvarozás, a szállítóeszköz-forgalmazás és a logisztikán belüli külföldi kapcsolatok jelenléte a rendezvényen.
Az előző évek gyakorlatának megfelelően a kiállításhoz konferencia is csatlakozik, ahol a résztvevőknek lehetőségük lesz termék- és cégbemutató előadások, piacbővítő prezentációk, workshopok tartására. Az idei Logi-Tech mellett párhuzamosan rendezik meg a Me-Test 2oo5-öt, a mérésre és vizsgálatra szakosodott kiállítást, valamint a Contact Beszállítóipari Kiállítás és Üzleti Fórumot. Talán nem szorul magyarázatra, hogy a beszállító ipar, ezen belül pedig az autóipar milyen jelentős mértékben igényli a logisztikai támogatást. Ezt a fontos kapcsolódási pontot felismerve a szervezők közös szakmai konferenciát szerveznek Inverz logisztika az autóiparban címmel, ennek sikerét a logisztikai és autóipari szakmai támogatók garantálják.