HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Nemzetközi sztárokkal színesedik a SZIN
2006.05.05.

Tom Novy neve kishazánkban sem ismeretlen, hiszen 1995-ös ?I House U? címû elsõ slágere óta, szinte szakadatlanul, minden harmadik hónapban elõrukkolt valami újjal, amely az európai slágerlisták csúcsait döngette. Olyan megaslágerek fûzõdnek a nevéhez, mint a Superstar, Someday ? Somehow, I Rock, Lovin U, Music Is Wonderful, Your Body.

Jerry Ropero karrierje úgy kilenc évvel ezelõtt kezdõdött a belgiumi N.B.G. (Natural Born Grooves) ?ban, akikkel olyan slágereket készítettek, mint a ?Forerunner? és a ?Groovebird?. Az igazi áttörés 5 évvel ezelõtt következett be, amikor is a németországi Hamburgban olyan mûvészekkel sikerült összetalálkoznia, mint a kitûnõ vokalista Terri B., aki többek között a ?2 Eivissa?-ban vagy a ?Future Breeze?-ben is hallható, vagy DJ Maui-val. A ?Get Down?-nal az Avantgarde számos listát meghódított, 5 héten át vezette, a holland listákat, Kanadában és Olaszországban a 7.helyezést ért el, Ausztráliában a top50-ben is megtalálható volt, sõt az amerikai Billboard Dance Chart-ján 12-dik lett.

Szintén fellép a SZIN-en a 90-es évek óta a dark-electro-ebm szcéna meghatározó zenekara, a svéd Covenant, a mûfaj egyik legnépszerûbb csapata és a Depeche Mode klubok közönsége körében is kedvelt banda. Legutóbbi turnéjuk elõzenekara az Andy Fletcher által menedzselt Client volt.

A SZIN-en természetesen a hazai zenei élet kiválóságai is szép számmal képviseltetik magukat. Vannak köztük olyanok is, akik már törzsfellépõnek számítanak a fesztiválon : így a Kispál és a Borz , a Quimby és az Anima Sound System , továbbá a Heaven Street Seven , az Emil RuleZ! , a Kiscsillag, a Hypercarma, a NEO , a Hooligans , a Besh o drom , a PASO , a Zagar és sokan mások?

Forrás: Zene.hu