HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Turizmusfejlesztési konferencia
2006.05.08.

Az adatgyűjtést követően a további célkitűzés a turisztikai termékek és szolgáltatások fejlesztése, azok rendszerbe foglalása a közös értékesíthetőség és jobb ér dekképviselet érdekében.

A program arra keres választ, miként válhat a Répce folyó a Nyugat-Dunántúl néhány kisebb tájegységének turisztikai jelképévé, az identitás egyik meghatározó elemévé. Ezek a tájegységek az Alpokalja, a Répces~, a Rábaköz, a Hanság és a Tóköz.

A kht. szakemberei a projekt keretében létrehoznak egy turisztikai értékkatasztert, az érintett településeken a tavasz folyamán workshopokat és képzési programokat szerveztek, majd a nyarat átölelő fesztiválsorozat keretében mutatjók be a nagyközönségnek a térség vonzerőit. A projekt eredményeit egy kiadványban foglalják majd össze.

A Répce menti térségek képviselői szerdán 9 órától a répcelaki művelődési otthonban tartanak konferenciát. Az alkalomra mind az érintett települések önkormányzati vezetőit, mind az intézmények, civil szervezetek és vállalkozások képviselőit meghívták.

A konferencia bemutatja a projekt eddigi eredményeit, a térséggel kapcsolatos turisztikai, településfejlesztési és gazdaságfejlesztési elképzeléseket. Megszólalnak a projektben érintett kistérségi társulások képviselői, a burgenlandi turizmusfejlesztési gyakorlatról pedig a programban partnerként részt vevő ausztriai település, Unterrabnitz polgármestere beszél.

Forrás: Vas Népe