HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Nosztalgia a síneken
2006.05.10.

A matuzsálemek fele ma is mûködõképes, a többi múzeumi ritkaság 1 A parkban több garantált programmal várják a vendégeket, akik, ha kedvük szottyan, kipróbálhatják a mozdonyvezetést, a kézi hajtányozást, a csarnokban lévõ mozdonyszimulátort, és gyönyörködhetnek a kiállított vasútmodellekben ís. A kicsiket gyereknapra új attrakcióval, a 400 méter hosszúságban kanyargó kerti kisvasúttal kápráztatják el, amelynek masinisztái is lehetnek.

A Vasúttörténeti Park területén található a 3000 négyzetméteres alapterületével Budapest egyik legnagyobb, fûthetõ rendezvényhelyszíne, az Orient Csarnok, amely fõleg a nagy létszámú és nagy teret igénylõ eseményeknek ad otthont. Rendeztek benne már há romezer személyes vállalati fogadást, családi napot, partnerpartit, komoly- és könnyûzenei koncertet, de 1500 személyes. elegáns ültetett gálavacsorát is.

A felnõtteket idén is idõutazásra hívja a Dunakanyarba induló Gyertyafény Express. Újdonsága, hogy a park üzemeltetõje május 26. és október 27. között minden hónap utolsó péntekjén, garantált programként indítja. A Nyugati pályaudvarról 19 órakor kigördülõ nosztalgiaszerelvény teakfával burkolt étkezõkocsijában - amely hajdan az Orient Express mozdonya mögött robogott-háromfogásos vacsorát és válogatott borokat szolgálnak fel a vendégeknek, miközben az elegáns szalon- és bárkocsiban klasszikus zongora- és jazzmuzsikával, illetve örökzöld dallamokkal szórakoztatják a közönséget.

A három és fél órás út során visszafelé megállnak Veresegyházán, ahol a híres asszonykórus nótával. lorró rétessel köszönti az utasokat. A szerelvény a résztvevõk számának függvényében további kocsikkal bõvíthetõ. (x) Nyitva tartás: hétfõ kivételével mindennap 10-tõl 18 óráig. A belépõjegy gyerekeknek 300, felnõtteknek 900. a családi jegy 1800 forintba kerül. MÁV Nosztalgia Kft. Vasúftörténeti Park 1142 Budapest, Tatai út 95. Telefon:1/238-0558, fax:1/238-0559, e-mail: utazas@mavnosztalgia.hu www.mavnosztalgia.hu

Forrás: : Turizmus Panoráma