HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
A Tourinform hosszabbított nyitvatartású
2006.05.17.

Az elmúlt években folyamatosan bővült Székesfehérvár nyári programkínálata, s az idei nyárra már végképp elmondhatjuk, hogy nagyon sok, színvonalas program várja a helyieket és a hozzánk érkező turistákat - mondta a "szezonnyitó" sajtótájékozatón Warvasovszky Tihamér, Fehérvár polgármestere, aki néhányat kiragadva a programok közül - említette például az idén is megrendezendő Sárkányhajó Fesztivált, a II. Alba Regia Nemzetközi Filmfesztivált és a Királyi esküvőt.

Újságírói kérdésre hozzátette, szeretnék megoldani a belváros letérkövezését: az ügyben a polgármester hamarosan összehívja a belváros összes üzlettulajdonosát, mert szeretné elérni, hogy a díszburkolattal párhuzamosan a boltok portáljai is megszépüljenek. - A tavaly februárban a megyétől átvett Tourinform iroda bevált, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a "szûk" év alatt ötvenezer turista kereste fel az irodát, s kapott itt segítséget, útbaigazító kiadványokat- tette hozzá Kovács Ilona, az iroda vezetője.

Mint megtudtuk, hamarosan bevezeti a város a "mini-cards" rendszert, melynek lényege, hogy a város és a közvetlen környék frekventált helyein, első ütemben húsz különböző fajta minikártyát helyeznek el: a rajta szerepő éttermek, kávézók, esetleg múzeumok és más intézmények a kártya felmutatójának jelentős engedményeket adnak majd, ezzel is a megyeszékhelyre, Székesfehérvárra csalogatva a turistákat.

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap