HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Járgányparádé unikumokkal
2006.05.15.

A free-style fenegyerekei, Lamos Attila és a krosszberkekben Totóként ismert Szabolcs Attila, némi túlzással hazaérkezett Békéscsabára. Legutóbb februárban a negyedik nemzetközi teremkrosszviadalon is a Viharsarokban koptatták a pozdorjaburkolatot.

Kifejezetten a 4. Békéscsabai Autó-Motor Show kedvéért, 600 köbméter föld megmozgatásával építették a free-style pályát. A terep más mozgásteret biztosított a mifelénk még új csengésû sportág szerelmeseinek, s bravúros, 30 méteres ugrásokkal hálálták meg a publikum lelkes tapsát, s nem utolsósorban Kiss Tamás fõszervezõ fáradozását.

S még mindig a kuriózumoknál tartva: állati hangerõt produkált a budapesti székhelyû SurányiHIFI által prezentált, 46 hangszóróval erõsített, 6 ezer watt összteljesítményû - nem mellesleg 15 milliós hangtechnikát magában rejtõ - BMW Mini Cooper.

Megjelenésében felülmúlta a hangerõt a 11 méter hosszúságú, 18 személyes luxus Hummer2-es, de a Porsche Cayenne Brutale Turbónak sem kellett szégyent vallania. A fiatalabb generáció szent tehénként közelített a 50 Cent Hummer limuzinjához. Leginkább a férfiak sóvár tekintetekkel csodálták a formás testfestett lányokat is. Heinz Brandhuber saját kerekein hozta el brit gyöngyszemét, a Borguard Isabelle-t, s nem árt megjegyeznünk, hogy világszínvonalúnak minõsítette a békéscsabai rendezvényt!

A bikek, trikek szerelmesei hosszasan idõztek Bencsik János szolnoki vállalkozó 1600 köbcentis, VW boxermotoros, saját építésû csodáinál. Volt mit megnézni, hiszen 2 ezer munkaóra alatt épített háromkerekûje tavaly a Budapesten megrendezett Devills Motorkiállítás elsõ helyezését is bezsebelte.

Forrás: Békés Megyei Hírlap, Both Imre