HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Rúzsa Magdi a megasztár - Óriási show volt szombaton este a fővárosi sportarénában
2006.05.22.

A legvérmesebb Megasztár-rajongók már az élő közvetítés előtt két órával elfoglalták helyüket, és végigvisítozták az estet, tehát összesen hat órát álltak tömött sorokban, anélkül, hogy ettek-ittak vagy a mosdóba mentek volna - nekik az est második felében a biztonságiak osztottak ásványvizet. Ők még viszonylag közelről vehették szemügyre a fellépőket - meg persze a közvetlenül a színpad előtt álló újságírók -, de a közönség nagy része valószínûleg csak pálcikaembereket lá tott az irdatlan távolság miatt.

A rendezvény szinte társadalmi eseménnyé nőtte ki magát. Számtalan ismert ember bukkant fel a nézőtér különböző pontjain: Gyurcsány Ferenc feleségével jött el, és még táncra is perdült, Jakupcsek Gabriellát a közönség néhány tagja fotózta, Magyar Bálintot gyereksereg vette körül, itt-ott felbukkant néhány Jóban-rosszban-sztár, és természetesen jelent volt Sváby András, az Interaktív ügyvezetője is.

A rendezők kitettek magu kért: három részből álló óriási színpad, látványos fénytechnika, irdatlan hangerő és a három eddigi Megasztár 28 énekesének produkciója próbálta elkápráztatni a közönséget ami néhány kisebb technikai malőr és az énekesek időnkénti hamis hangjai miatt nem mindig sikerült teljes mértékben. Azért nem semmi, amit Novák Péter zenei rendező öszszehozott két hét alatt: a show négy órája alatt több mint negyven dal hangzott el.

A Csend zenekar profi módon adta a zenét a megások énekéhez, profi táncosok, dobosok színesítették a show-t, és rengeteg bejátszás - no meg reklám - tette lehetővé, hogy a fellépők kicsit kifújják magukat, és felkészüljenek a következő produkcióra. A zsûri tagjai közül Novák Péter és Soma szóltak a verseny kezdete előtt a döntősökhöz. Novák annyit mondott: ennyi energiát, tehetséget és ambíciót csak megéreznek az égiek, Soma pedig jó tanácsokkal látta el a versenyzőket.

A két döntős, Rúzsa Magdolna és Varga Ferenc - valljuk be - nem indultak azonos esélyekkel a végső megmérettetésen. Amíg Magdi kizárólag a felkészülésre koncentrált, és a bulvársajtó a múltjából sem tudott kiásni egyetlen apró magánéleti botrányt sem, addig Feriről két lap is egy időben hozta a hírt, hogy beleszeretett Bettybe, a bájos szőke vokalistába, miközben otthon várta őt a felesége és két gyermeke. Ettől függetlenül Varga Ferenc nem eleve vesztesként énekelte el öt versenydalát, hanem becsületesen felkészülve, profi módon, magabiztosan.

Mindez Magdiról is elmondható, de szemmel láthatóan sokkolta a vajdasági lányt, amikor először kijött a színpadra, és szembesült a tömeggel. Öt dalában szinte mindent megmutatott tehetségéből: gazdag érzelemvilágát, hangjának erejét, bátorságát. Az Enya-dalt például úgy énekelte, hogy letaglózta a tizenkétezres tömeget, amely Magdi hatására teljesen megnémult, hogy aztán megállíthatatlan ovációban törjön ki.

A szavazás lezárása után, az eredményre várva a két versenyzőn nem az izgalom, hanem a mérhetetlen fáradtság látszott. Amikor elhangzott Magdi neve, ő szinte öszszerogyott a színpadon, a közönség pedig hosszú percekig ünnepelte a törékeny lányt. Tilla szeretett volna kérdezni valamit Magditól, de látta rajta, hogy úgysem tudna megszólalni, ezért letett a szándékárók és hagyta, hogy Magdi élvezze az ünneplést. Görög Zita csak állt mellettük mosolyogva, gyönyörû aranyszínû ruhájában. Következett, aminek nem kellett volna: a Megasztár győztese elénekelt egy energikus Abba-számot, amibe jó sok hamis hang csúszott. Nem kellett volna Magdit kitenni ennek, hisz a győzelem eléggé megviselte őt - még ha pozitív értelemben is. A fináléban aztán táncra perdült Bakács Tibor Settenkedő és Soma, Novák Péter pedig megkönnyebbülten, mázsás lelki tehertől megszabadulva pattant fel az asztalra. A döntőt követő sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a TV2 nem tervez további Megasztár-mûsorokat (egyéb forrásból tudjuk, hogy őszre táncos tehetségkutatót indít), de mindenben segíti majd az eddigi megasztárosokat, akik nyári koncertkörútjuk során a Vajdaságban is fellépnek.

Rúzsa Magdi édesanyja elmondta, hogy csak akkor érezte ezt a csodálatos érzést, amit a döntőn, amikor gyermekeit szülte, Magdi pedig adrenafin-flash-ként élte meg az egész Megasztárt. A sportarénából kijutva aztán a közönség lépten-nyomon voltmegasztárosokba ütközött, akik telefonáltak, taxira vártak, beszélgettek, viszszazökkentek a mindennapi életbe. Magdi szinte összerogyott a színpadon, a közönség pedig hosszú percekig ünnepelte. Ketten maradtak a végére. Rúzsa Magdi és Varga Feri duettje, az utolsó versenyszám, mielőtt kihirdették volna a vetélkedő győztesét

Forrás: Vas Népe, RÉVÉSZ ERIKA