HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Egyedülálló ötlettel készülnek a lufisok
2006.05.22.

Közel százra tehető azoknak a száma, akik Magyarországon nemzetközi szakvizsgával értő mûvelői a "szakmának". Kezük alól sokszor valóságos szoborköltemények kerülnek ki, amelyek az összerakott, formázott lufikban rejlő végtelen lehetőséget és az alkotók korlátlan fantáziáját egyaránt dicsérik - tudtuk meg a szervezőtől.

Szeptemberben ilyen csodák tömege vonulhat fel zenei aláfestéssel teherautóplatókon a rendezvénycsarnokparkolójától indulva végig a városon, kiegészülve szambatáncosokkal, mazsorettekkel, gólyalábas maskarásokkal, zászlóforgatókkal, hastánco sokkal, bohócokkal, artistákkal, pantomim- és lufihajtogató mûvészekkel, egy mai színes vásári forgatag minden létező elemével.

A karnevál folyamán a hatalmas dinoszauruszokat és sok más látványos és méretes szoborkölteményt szállító gépkocsikról lufik sokasága száll a nézők közé és színpompás luficsokrokat engednek az égre. A szervezők a tervek szerint a látogatókat is bevonják a felvonulást kiegészítő különböző mûsorokba, továbbá különböző kézmûves-foglalkozások bemutatkozásának is teret adnak.

A Lufikarnevál a rendezvényre látogató családoknak nyújthat majd kora délutántól késő estig felhőtlen szórakozást. Dömötör Péter, a Mi-Ho Protokoll Rendezvényszervező Iroda Kft. munkatársa szerint nagyon sok embernek tetszik az ötlet, a város eddig pozitívan állt hozzá. - Rendezvényünk igazán egyedi elképzelésen alapul, látványos, különleges szórakozást ígér a családoknak, kuriózum jellegéből adódóan az országos médiumokban való megjelenést nyújtja majd Tapolcának, egy lehetőséget, hogy hírnevét öregbítse mondta a szervezés alatt álló Lufikarneválról és várható hatásairól az ötletgazda. Méretes luficsodákból színes kavalkádot ígérnek a szervezők.

Forrás: Napló