HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
III. Regionális Távhõkonferencia
2006.06.28.

Mára kinõtték a régiós határokat! Ezt fényesen bizonyítja az, hogy az együttmûködõ partnerek és elõadók között találkozhattunk a Kolozsvári Mûszaki Egyetem, valamint a Pécsi Távhõ Kft. képviselõivel, de érkezett érdeklõdõ az ország középsõ, illetve nyugati megyéibõl is.

Nagyban emelte a rendezvény szakmai súlyát a Magyar Távhõszolgáltatók Szakmai Szövetségének, a Budapesti Mûszaki, és Gazdaságtudományi Egyetemnek, a Debreceni Egyetem Mûszaki Fõiskolai Karának és az ETE Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szervezetének aktív támogatása és közremûködése. Csabai Lászlóné Nyíregyháza polgármestere nemcsak jelenlétével és üdvözlõ beszédével tisztelte meg a megjelenteket, de lokálpatriotizmusból is jelesre vizsgázott, amikor jó házigazdához illõen a megyei jogú várost és látnivalóit is ajánlotta vendégei figyelmébe.

Megannyi remekül elõkészített külsõség mellett a szakmai program volt a /hab a tortán/. Megismerhettük a /Többet kevesebbel/ Zöld könyv az energiahatékonyságról címû EU-dokumentumot. Hallhattunk egy dél-dunántúli távhõszolgáltató idei mûködési jellemzõirõl. Nagyító alá került Kolozsvár távhõszolgáltató rendszerének modernizálása, s hazai egészségügyi intézményeink energiagazdálkodása. Tájékoztató hangzott el a Nemzeti Minõségi Díj pályázat idei újdonságairól és ütemtervérõl. Érdekes volt bepillantani a Nyírtávhõ Kft. mûszaki fejlesztéssel kapcsolatos aktuális munkáiba. Dr. Garbai László a BMGM tanszékvezetõ egyetemi tanára, a Magyar Távhõszolgáltatók Szakmai Szövetségének fõtitkára, mint levezetõ elnök, a résztvevõkkel teljes egyetértésben köszönte meg Gerda Istvánnak, a Nyírtávhõ Kft. ügyvezetõ igazgatójának és munkatársainak remek teljesítményét.

Többször elgondolkodtam már azon, hogy miért sikeresek az ISO 9000 Fórum, a Magyar Minõség Hét, vagy a Gyõztesek Konferenciája rendezvények, vagy éppen a debreceni TQM-, illetve DEMIN Konferenciák (hogy csak néhányat emeljek ki a teljesség igénye nélkül hazai összejöveteleinkbõl). Úgy vélem, rájöttem a /titok/ nyitjára! A sikerre a szervezõk lelkiismeretes, szakmailag magas szintû felkészültsége a legfõbb garancia. Párosul mindehhez az a tájékozottság, amellyel sikerül felkutatniuk egy-egy téma legjobb elõadóit, reprezentánsait. Az sem mellékes, ha idõrõl-idõre képesek megújulni, újabb színeket felfedezni a magyar minõségügy palettáján. Biztosra veszem, hogy az évenkénti rendszerességgel tervezett távhõkonferenciák a legszínvonalasabb rendezvényeink sorát gazdagítva sikerre vannak ítélve. Szõdi Sándor

Forrás: Minőség és Megbízhatóság