HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Francia utcabál lacikonyhával és Csókkirállyal
2006.07.17.

A szervezõk azonban sietve felvilágosítottak: egy francia utcabál elengedhetetlen kelléke a kolbász. Arról azonban nem ejtettek szót, hogy a gyros, a tachos, az amerikai fánk, a tej- és tojásmentes kürtõskalács és a csilis ételkülönlegességek mióta szerepelnek a hagyományos francia konyha repertoárjában.

Kétségtelen azonban, hogy az ínyencek megkóstolhatták a sajtos galette-et, a quiche-t, és hörpinthettek egyet a tradicionális almaborból is. Meskó Zsolt fõszervezõ hét órakor Weszely Ernõt konferálta fel, aki harmonikájával sanzonokat adott elõ a nagyszínpadon, míg a Lánchídhoz közeli kisszínpadnál francia táncokat tanulhattak az érdeklõdõk. Az Egy Kiss Erzsi Zene koncertjével folytatódott az este. Az átállások között a fõszervezõ francianyelv-leckével okította a közönséget, amely éppúgy röhejbe fulladt, mint a színpad mellett felállított felfújható, de folyton lekonyuló Eiffel-torony.

Ez után léphetett színpadra az est sztárvendége, a Beaubourg zenekar, amely a napokban bemutatott A kullancs címû film zenéjét is szerezte. A csapat a budai színpadra varázsolta a párizsi éjszakai élet hangulatát. Az elmaradhatatlan tûzijáték után a Beaubourg még egy órán keresztül szolgáltatta a talpalávalót, éjfél elõtt pedig a Madarak házibuli-zenekar lépett porondra. Ez már utcabálvolt magyar módra Csókkirállyal és Petróleumlámpával, és végre mindenki az aszfalt ördögének tudhatta magát, kezében egy pohár jó magyar sörrel.

Forrás: NÉMETH ANDRÁS PÉTER Magyar Hírlap