HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Dübörög a turizmus Németországban - irigylésre méltó kongresszusi kapacitás
2006.07.24.

A megnyitó a patinás düsseldorfi Tonhaliéban volt, dzsesszzenével és meglepetéselóadással a kerten. Másnap Kõln a Roncalli-cirkusz elõadásával kápráztatta el a publikumot. Bonnban a karneváli hangulat után rajnai hajózással búcsúztatták a GTM résztvevõit.

A vásári gyorsjelentés szerint a kiállítók 80%-a visszatérõ vendég volt, 82%-uk már most elhatározta, hogy jövõre újra részt vesz a rendezvényen, amelyet majd Bertin és Potsdam lát vendégül 2007-ben. A már meglévõ kapcsolatok erõsítése a kiállítók 67%-ánál sikeres volt, új kapcsolatok kiépftése e résztvevõk felének jött össze.

A kapcsolatépítés mellett mintegy 50% úgy nyilatkozott, hogy konkrét üzletkötésre is sor került. Petin Hednrfer, a DZT elnöke a következõket nyilatkozta: <Örülünk annak, hogy a kiállítók pozitívan érlékelték a rendezvényt. Ez részben azt jelzi, hogy a GTM jelentõsége a német beutaztatásban nõ, mÁsrészt azonban teljesen világos, hogy Németország sláger desztináció lett!>

A DZT a rendezvény után hat külõnbüzõ tanulmányutat szervezett, amelyek programajánlatként is kiválóak a Németországba utaztató irodák részére. Az egyik érdekes útvonal négy Hanza-városba és azok környékére vezetett Lübeck-Warnemünde, RostockTravemûnde, illetve Wismar és a legnagyobb Hanza-város, Hamburg érintésével. Az útvonal mentén fekvõ településeken a hgzakat, tereket, látványosságokat felújították, õszintén állíthatjuk, hogy a történelmi v5msküzpontokban nem érzékelhetõ, hogy az korábban az ország keleti vagy nyugati felében állt. A kisebb városok fõterén általában hangula tos piac található délel?ttönként. A kiköt?látogatás és s világítótomny megmászása mindenhol kotelezõ.

A kulturális értékek mellett ráadásul mindegyik város irigylésre méltó kongresszusi kepacitással rendelkezik. A szállodák wellnessrészlege hangsúlyos, kiemelten foglalkoznak a thalassoterápiás kezelésekkel, nem ritka a (melegített) tengervizes medence. Lübeck hangulatos utcáinak bejárása után ne feledjük el a híres Niederegger kávéházban megkóstolni a marcipántortát. Rostockban fõleg a rekonstruált belváros nyûgözi le a látogatót.

Forrás: Turizmus Trend