HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Nyugodt szórakozás-egy óriásrendezvény közbiztonsági szempontból
2006.08.09.

A legnagyobb értékû eltulajdonított tárgy egy fényképezõgép volt, ami a tulajdonos szerint 100 ezer forintot ért. A bejelentett esetek között volt kerékpár-, sátor- és kempingszéklopás is. Mészáros András alezredes, a fesztivál rendészeti biztosítását végzõ egység parancsnoka elmondta, hogy a hat településen tíz nap alatt összesen húsz bûncselekmény történt. Három személy ellen ittas vezetés vétsége miatt indítottak eljárást, azaz a sofõrök vérében az alkoholszint meghaladta a bûncselekményi határt, vagyis a nyolc ezreléket. Az alezredes hozzátette, hogy naponta átlagosan két-három szabálysértés indult ittas vezetés miatt.

A fesztivál elsõ napjaiban több szabálysértési eljárást kezde ményeztek olyan tehergépkocsi-vezetõk ellen is, akik a súlykorlátozást figyelmen kívül hagyva a fesztivál területén keresztül mentek Tapolca irányába. Sok problémát okozott a szabálytalan parkolás és a tiltott helyen való várakozás vagy megállás, fõleg Kapolcson.

Súlyosabb bûncselekmény nem történt, egy esetben kellett intézkedni, amikor három helyi férfi összeverekedett az egyik italbolt elõtt. Az alezredes megemlítette, hogy a fesztivál területe mellett történt az a sajnálatos sárkányrepülõ-baleset, amelyben ketten vesztették életüket. A hat községben tíz nap alatt a megyei fõkapitányság, három városi (ajkai, veszprémi, tapolcai) kapitányság és a központi rendõri egységek összesen 263 szolgálatot teljesítettek, azaz hétvégén átlagosan 3033, hét közben 15-18 szolgálatot adtak. Naponta átlagosan két-három szabálysértés indult ittas vezetés miatt

Forrás:Napló, Halmos