HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Rekordokat dönt az őszi Lakásvásár
2006.08.28.

A rendezvény iránti érdeklődést mutatja, hogy a standok kilencven százaléka már hónapokkal ezelőtt elfogyott, a maradék helyeket az úgynevezett nyári pangás alatt kapkodták el, így a kiállítás előtt több mint egy hónappal már csak a várólista válik egyre hosszabbá.

A felfokozott érdeklődés oka egyértelmű, ma már a jó lakás sem él meg marketing nélkül, a kínálat minél szemléletesebb, sokoldalúbb és meggyőzőbb bemutatása meghatározó a projekt sorsára. A választék áttekintése mellett a hitellehetőségekről is tájékozódhatnak a látogatók, bank független hiteltanácsadás segítségével térképezhetik fel a mozgásterüket, és ingyenes jogi tanácsot kérhetnek ügyes-bajos ingatlanügyeikben. Hogy mindezt nyugodtan tehessék, rendelkezésükre áll a gyermekmegőrző játszóházzal és az internelkávézó.

Némi izgalommal vegyes várakozással tekint az őszi lakásmustrára Illy Péter, az AL Holding vezérigazgatója. A fővárosi beruházásokat és az eladásokat folyamatosan elemző, a szereplők magatartását kutató társaság vezetője úgy látja, viszonylag jó ütemben halad a készleten lévő lakások értékesítése, ugyanakkor érezhető az elbizonytalanodás a vevői oldalon. Ez tovább fokozza az amúgy is stabil, koncentrált piacként szereplő Lakásvásár jelentőségét, amelyre a társaság a Metropolitan projekt bemutatásával készül elsősorban. A XIII. kerületi városfejlesztési program a városi élet előnyeit ötvözi egy zöldövezeti életformáéval, a sportolási lehetőségekkel és a különleges panorámával, mindezt 293 ezer forintos induló ártól.

A kínálat bemutatása mellett ismét rendeznek szakmai workshopot a szakma meghatározó képviselőivel és a sajtó részvételével. Demetrovits Petra, az Otthon Centrum értékesítési vezetője elmondta, nagy várakozással tekintenek a vásári megjelenés elé, a megszorításoktól, KSH-adatoktól és a nyári szabadságolásoktól kissé megviseli piaci szereplők is készülnek az őszi szezon indítására. A franchise partnerekkel együtt mintegy 12 ezer Iakást felvonultató Otthon Centrum több új projekttel a vásáron debütál.

Teljes cikk: Ingatlanbefektetés K. T.