HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
LÁNC-REAKCIÓ 2006: a franchise szakma nemzetközi konferenciája
2006.09.01.

Sikeres üzletasszony és két gyermek édesanyja Lavotha Ildikó, akit a High Care Cosmetics Kft. vezetõjeként választottak meg a Magyar Franchise Szövetség új elnökének. A franchise egyre népszerûbb a vállalkozó szellemû hölgyek körében, számos nõi vezetõ tulajdonosa vagy átvevõ partnere hazai és külföldi hálózatoknak.

Miért népszerû üzleti forma a franchise? A franchise a partnerek számára egy már bevezetett nevet és egységes üzleti koncepciót ad, vagyis más induló vállalkozásokkal szemben számos kockázati tényezõ elkerülhetõ. Emellett teljes üzleti önállóságot biztosít a rendszer, egyszeri csatlakozási díjat és éves hozzájárulási költséget kell fizetni, melynek mértéke vállalatonként eltérõ, hiszen más beindítani egy ingatlanirodát vagy egy kozmetikai szalont. Egyik elõnye, hogy nem kizárólag szakmabeliek csatlakozhat nak egy-egy hálózathoz. Hallottam arról, hogy egyesek üzleti vállalkozásaikat bõvítik így, vagy családtagjaiknak vesznek franchise-üzletet.

Melyik területen éri meg leginkább franchise-t vásárolni? A kereskedelem és szolgáltatóipar szinte minden területén mûkõdnek eredményes hálózatok Magyarországon. Az étteremláncok, ingatlanirodák, látványpékségek jelentõs része franchise-hálózat, de könyvesboltok, virágkereskedések vagy fitnesztermek között is van számos sikeres példa. Hogy kaphatunk elsõ kézbõl informá ciókat a hazánkban mûködõ franchise-vállalatokról?

Szeptember 22-én és 23-án az Európa Kongresszusi Központ ad otthont a franchise szakma üzleti rendezvényének. A LÁNC-REAKCIó 2006 nemzetközi konferencián neves elõadók vesznek részt, a kétnapos kiállításon pedig számos hazai és külföldi cég mutatkozikbe. Kellemestársaságiprogramnak és egyben kapcsolatépítési lehetõségnek ígérkezik a rendezvényt záró gála. A részletekrõl a www.expo.franchise.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklõdök.

Forrás: Elle Magazin