HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Birtokba vették Kelet-Közép-Európa legnagyobb és legkorszerűbb Sport- és Rendezvényközpontját
2006.09.04.

A maga nemében egyedülálló többfunkciós létesítmény, szerkezetének és adottságainak köszönhetõen, szinte bármilyen sport- és kulturális rendezvény, kiállítás, koncert, valamint konferencia megvalósításához biztosít teret, így nagymértékben hozzájárul a kerület és fõváros fejlõdéséhez, kulturális életének felpezsdüléséhez. A maga nemében egyedülálló többfunkciós létesítmény, szerkezetének és adottságainak köszönhetõen, szinte bármilyen sport- és kulturális rendezvény, kiállítás, koncert, valamint konferencia megvalósításához biztosít teret, így nagymértékben hozzájárul a kerület és fõváros fejlõdéséhez, kulturális életének felpezsdüléséhez.

A csarnokegyüttes multifunkcionalitása lehetõvé teszi a porolimpiai események megszervezését és a mozgássérültsport és kultúra kedvelõk akadálymentes közlekedését. A létesítmények feszített tetõszerkezete lehetõvé teszi a belsõ tartószerkezetek nélküli egylégterû, átlátható belsõ terek kialakítását, ezáltal fokozva a csarnokok ideális kihasználhatóságát. A teljes komplexum klimatizált és fûthetõ.

A rendezvényekhez kapcsolódóán szolgáltatások széles köre vehetõ igény be, többek között installációépítés, -kölcsönzés, multimédia-kölcsönzés, mobil hang- és fénytechnika, telefonvonalak, internetkapcsolat, tolmácskabinok és tolmácsgépek kölcsönzése, catering, dekoráció, virágkölcsönzés, grafikai szolgáltatások,

A látogatók számára a létesítménybe való belépést a csarnokok közötti paszszázs két végén lévõ fóõejáratok biztosítják, a Dózsa György út és a Stadionok területén emelt Szoborpark felõl egyaránt.

A rendezvények kényelmes és biztonságos megközelitéséhez a létesítményegyüttes 800 férõhelyes ingyenes parkolási helyet is biztosít (a Sportaréna parkolójával együtt 2000 gépkocsi befogadására alkalmas). A csarnokegyüttes tömegközlekedési szempontból frekventált elhelyezkedése garantálja a nagy látogatottságú események jó megközelithetõségét. P. É. P.É.

Forrás: Vasárnapi Hírek