HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Rendezvényszervezők is felfedezték a Horvát Adriát: yachting: a minõségi nyaralás
2006.09.08.

Persze nem véletlenül! Mellette szól földrajzi közelsége: a legkedveltebb Isztriai-félsziget és Dalmácia az autópályáknak köszönhetõen ma már öt-hat óra alatt elérhetõ Budapestról. Szerencsére az intemeten is egyre több információ található az országról, az idegenforgalmi nevezetességekrõl, a szálláshelyekrõl és a hajózási lehetõségekrõl.

Meg is van az eredménye: az utóbbi néhány évben megduplázódott az internetes utazásszervezések száma! Hasznos információkra lelhet például, aki felkeresi a www.kaland-tura.hu honlapot! Azok közül, akik az Adriát válaszkják nyaralóhelyül < évról évre többen > mind többen érdeklõdnek a hajózás, a vitorlás vagy motoros yachton nyaralás iránt. Igazuk is van: a tenger nem csak fürdésre alkalmas, utazni is lehet rajta, méghozzá minden nap máshol kikötni, minden nap újabb helyszínt felfedezni, csónakkal kievezni egy lakatlan szigetre és ott napfürdõzni, akár búvárkodni - mind-mind felejthetetlen élmény... Az pihenés kedvelõinek ideális nyaralási forma...

A tenger és a tengeri hajók vonzerejét természetesen a rendezvényszervezõk is felfedezték. A yachtok fedélzete számos rendezvénytípus megszervezésére alkalmas, sõt ideális helyszín. A hajókon tartott rendezvények egyik legnépszerûbb, sõt mondhatjuk: legdivatosabb formája a csapatépítõ tréning, például vitorlázás közben... Ez sem véletlen.

A vitorlázás olyan sport, amelyben egyszerre van szerepe a fizikai és a szellemi teljesítõképességnek. A végsõ cél minden esetben az, hogy a csapattagok azon készségeiket fejlesszék, melyekkel hatékonyabbá tehetik a teljes szervezet mûködését. Nos, a világ persze nem csak tréningekbõl á11...

Magán- és céges partik, rendezvények egész sorát lehet (és érdemes) yachtokon rendezni. A yacht ugyanis rendkívül eszköz: arra is alkalmas, hogy a résztvevõknek ne kelljen feltétlenül átlépniük a határait. Más (céges vagy magán) rendezvényeket is meg lehet rendezni yachton! Ne feledkezzünk meg például magánszemélyek esetében a különféle évfordulókról, vagy más ünnepi alkalomra szervezett partikról.

A céges rendezvények sorában a csapatépítő tréningek mellett elõkelõ helyet foglalnak el a kiemelt ügyfelek számára rendezett ajándékpartik, valamint a kapcsolatteremtõ, illetve -erõsítõ B2B rendezvények... A www.kaland-tura.hu ezzel kapcsolatban is számos, hasznos információval szolgálhat!

Forrás: Cash Flow