HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Kongresszusok és csapatépítõ aktivitások lehetőségei Máltán
2006.09.13.

A kereszt jegyében az oszmán hódítók ellen harcoló nemes lovagok hatalmas vallettai erõd-kikötõje, templomai és palotái ideális díszletek filmforgatáshoz és vállalati incentive túrához egyaránt. ... A rendezvényszervezők erre rátesznek még egy lapáttal, kilométer hosszan vörös kókuszszõnyeget borítva az utcára vagy több ezer gyertyát letûzve a járda mentén. Az egykor pusztító robbanó szerek csodálatos, a tengerben tükrözõdõ tûzijátékká szelidûltek.

Korunk turistáit egyre kevésbé érdekli a múzeumok, gyûjtemények passzív megtekintése. Élményszerûség, mozgás, interaktivitás az új jelszó. ...

A máltai rendezvényszervezõk a hatáskeltés valamennyi elemét mûvészi fokon alkalmazzák, legfõképpen ami a látványosságot, az élményszerûséget és a vendégek programba való bevonását illeti. ... A Palazzo Capuát különleges kisrendezvények, esküvõk céljára kínálják, kisebb létszámra egyedi lakosztályokat is kialakítottak benne. A konferenciaterem nagy, ovális asztalánál felszolgált tradicionális helyi menüt megilletõdve fogyasztottuk: a damasztszalvétát ceremoniális mozdulattal, egyenként terítette ölünkbe a komornyik. A konferenciaterem faláról valamelyik, több száz éve elhunyt máltai nagymester portréja tekintett le ránk.

Incentive, kongresszusi rendezvények és csapatépítõ aktivitások szervezésében a máltaiak nem ismernek lehetetlent. Elõgördülnek a limuzinok, a régi idõk jármûvei, a helikopterek, ké szen állnak a hajók, indításra vár a tûzijáték. Megnyílnak a palazzók, damaszt-, kristály-, virágdíszítést kapnak az asztalok erkélyen, kertben, erõdudvaron. A szállodai háttér kiváló, a hatalmas, négyöt csillagos szálloda komplexumok egymást érik a parton.

Ha csapatépítés van soron, minden elképzelhetõ: az biztos, hogy mászni kell, mert az erõdök és a történelem elõtti megalitikus kultikus helyek is a csúcsokon találhatóak. De megeshet, hogy az incentive túra résztvevõjének a kezébe nyomják egy dzsip kormányát egy mere dek, kavicsos ösvényen, vagy egy középkori fjjal céltáblára kell lõdöznie, esetleg versenyt evezhet a hullámzó tengeren a Kék barlang hoz, akár le is kell ereszkednie egy erõd szédítõen meredek falán.

Az incentive vagy kongresszusi rendezvényrõl a helyszínen videó, CD készül, elutazáskor emlékbe kapják a résztvevõk. A Máltai Turisztikai Hivatal a sziget , a Studio Sevenben rendezte meg a workshopot.

Teljes cikk: Turizmus Trend